Tegenstroom groenste energieleverancier van Nederland!

Het zou niemand hoeven verwonderen: om (voormalig Duurzame Energie Unie) is ook in 2017 het groenste energiebedrijf van Nederland. Dat is de uitslag van het grote landelijke onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Wise en Natuur&Milieu. Tegenstroom is lid van de duurzame coöperatie om; zij regelen voor ons de inkoop van stroom en gas. Wat ons betreft is daar weinig onderzoek voor nodig: we verkopen alleen wind en zonnestroom! Van de 34 onderzochte leveranciers zijn er drie 100% groen, naast de Duurzame Energie Unie ook Pure Energie en Qurrent.

Wat onderscheidt Tegenstroom van de andere twee groene energieleveranciers? Tegenstroom is een sociale onderneming zonder winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer. Overstappen betekent: 100% groene energie én een bijdrage aan meer schone, lokale opwek. Zo blijft alle winst én alle energie in Haarlemmermeer.

Overstappen is gratis en eenvoudig en onze energie scherp geprijsd! Wees niet bang, je komt echt niet zonder stroom te zitten :).

Een paar projecten die we doen om lokale opwek te realiseren: 1100 woningen van huurders van Ymere hebben we voorzien van zonnepanelen, de 'schooldakrevolutie' hebben we ontketend, we  werken aan een project waarmee we woningen kunnen voorzien van schone warmte van de zon. En om onafhankelijkheid handen en voeten te geven, doen we ook 2 pilot projecten met energieopslag: in een buurtbatterij en in thuisbatterijenHoe meer klanten, hoe meer projecten we kunnen realiseren!

Kijk hieronder waar jouw huidige energieleverancier eindigt in het lijstje.

Wat verder uit het onderzoek komt:
Ten opzichte van vorig jaar is de gemiddelde score van alle leveranciers tezamen licht gestegen: van een 5,4 naar een 5,6. Vooral kleinere, nieuwe spelers scoren hoog: DE Unie, Pure Energie en Qurrent halen een tien.

De markt als geheel vergroent traag. Naast de opmars van de kleinere groene spelers, zullen ook de grote grijze leveranciers versneld moeten overschakelen naar meer groene stroom om de klimaatdoelen te halen. Die halen nog steeds – bijna - allemaal een onvoldoende, omdat ze nog steeds voor het overgrote deel van hun stroomaanbod leunen op fossiele bronnen. Alleen Eneco scoort een voldoende (7). Essent is het meest vervuilend en sluit de ranglijst met een 3.

Lees hier het volledige onderzoek.

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten