André Kuipers Lanceert Tegenstroom

André Kuipers lanceert ons eigen Haarlemmermeerse energiebedrijf.

Vandaag, 3 maart, lanceerde André Kuipers samen met de directeur en oprichter Andrea van de Graaf het Haarlemmermeerse energiebedrijf Tegenstroom, dat zo snel mogelijk 100% duurzame Haarlemmermeerse energie wil opwekken.

André Kuipers: “Met alles wat je doet, kan je iets in beweging zetten. Ook met de dingen die klein lijken, zoals het kiezen van je energiebedrijf. Hier in Haarlemmermeer kan je er nu voor kiezen om stroom en gas af te nemen van je eigen energiebedrijf. Tegenstroom. Samen met de andere bewoners en bedrijven is het nu mogelijk om schone energie in de polder op te wekken. Je eigen bijdrage aan iets groots. Dat is een prachtige kans!” 

Tijdens zijn presentatie, voorafgaand aan de lancering, gaf Kuipers aan dat hij zich echt zorgen maakt: "gezien vanuit de ruimte is de aarde een klein kwetsbaar bolletje. En elke dag komen er 100 tot 150 duizend mensen bij. Dat is elke dag een nieuwe stad! Straks gaat het echt niet meer, want we gebruiken teveel van de aarde: teveel vis, te veel bomen, te veel van alles. En als er hier iets mis gaat, kunnen we nergens anders heen. Alle andere planeten zijn echt niet bewoonbaar”. 

Het lokale energiebedrijf Tegenstroom is een BV zonder winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer.

 “We leveren stroom en gas aan bewoners” zegt Andrea van de Graaf. “Hartstikke groen en zoveel mogelijk lokaal opgewekt. Natuurlijk nog lang niet alles, maar daar gaan we aan werken. En daar hebben we klanten voor nodig. Samen gaan we werken aan een volledige schone en lokale energievoorziening!”.

De gemeente richt het energiebedrijf op om lokale opwekking van duurzame energie te stimuleren, ter bevordering van de onafhankelijkheid, voor een schone leefomgeving en om de energierekening van iedereen in de gemeente te beheersen.

Wethouder Duurzaamheid, John Nederstigt; " Tegenstroom is een positieve beweging; eigenwijs en eigenzinnig. De wereld van energievoorziening verandert snel, steeds meer zien we dat lokaal opgewekte  duurzame bronnen worden gebruikt. Dan wil je ook dat inwoners lokaal profiteren van die energie. Tegenstroom is opgericht zonder winstoogmerk en kan juist daarom zich ook richten op de lokale bevolking. Zowel de inwoner als leverancier als van afnemer. Daar wordt overal over gesproken. Die steeds verdergaande beweging van lokale zelfvoorzienendheid in energie maakt dat Tegenstroom heel eigenwijs voorop loopt in die ontwikkeling. Dat doet zij transparant en 100% eerlijk en inzichtelijk.".

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten