Slim energiegebruik en -opslag in huisbatterijen

 Om decentrale opslag van energie uit te proberen, zijn we gestart met een demonstratieproject voor opslag van zonne-energie in huisbatterijen. In de huisbatterij wordt opgewekte zonnestroom opgeslagen als je die niet direct gebruikt. Op het moment dat je het nodig hebt, kan je de elektriciteit er weer af halen. Hierdoor maak je maximaal gebruik van je eigen opgewekte energie. Dit demonstratieproject heeft als doel om bewoners te helpen energie te besparen én te onderzoeken hoe je zo efficiënt mogelijk je eigen opgewekte zonne-energie kunt gebruiken. 

35 Huisbatterijen zijn reeds geplaatst bij mensen thuis.

Via een app kan je zien wat er met jouw energie gebeurt en of de huisbatterij ont- of opgeladen wordt. De app geeft ook inzicht in je eigen energiegebruik, elektriciteit en gas, en helpt je energie te besparen.

De installatie is niet alleen een batterij. De totale installatie bestaat uit: de batterij, een omvormer, een gateway, ketelmodule, zonmeetmodule, kabels, leidingen, aansluitmateriaal en een app. In de vraag en antwoord (vraag 15) kan je lezen wat de verschillende onderdelen allemaal doen.

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Tegenstroom.

In Rijsenhout hebben we een vergelijkbaar project gedaan, maar dan met decentrale opslag van zonnestroom in een buurtbatterij.

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten