Slim energiegebruik en -opslag in huisbatterijen

 

In Haarlemmermeer zijn we gestart met een demonstratieproject voor opslag van zonne-energie in huisbatterijen. In de huisbatterij wordt opgewekte zonnestroom opgeslagen als je die niet direct gebruikt. Op het moment dat je het nodig hebt, kan je de elektriciteit er weer af halen. Hierdoor maak je maximaal gebruik van je eigen opgewekte energie. Dit demonstratieproject heeft als doel om bewoners te helpen energie te besparen én te onderzoeken hoe je zo efficiënt mogelijk je opgewekte zonne-energie kunt gebruiken.

In Rijsenhout doen we een vergelijkbaar project, maar dan met decentrale opslag van zonnestroom in een buurtbatterij.

We plaatsen 50 batterijen bij mensen thuis. We hebben inmiddels ruim 100 aanmeldingen! Je kunt nu niet meer inschrijven om mee te doen. We gaan eerst kijken of de mensen die nu ingeschreven zijn, aan alle voorwaarden voor deelname voldoen.

Voor wie zich reeds heeft aangemeld, we hebben een informatie-avond op woensdag 29 november

Programma:
19.45 inloop met koffie en thee
20.00 uitleg door Brendan de Graaf (Lyv)
20.30 tijd voor vragen
21.00 einde

Waar? In de kantine van "de Burgemeester", Burgemeester Pabstlaan 10 in Hoofddorp. Graag (niet verplicht) vooraf aanmelden per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opslag van energie in een huisbatterij 

Om lokale opwekking goed te regelen, gaan we zonne-energie opslaan in huisbatterijen. Mensen met zonnepanelen (of mensen bij wie ze binnenkort worden geinstalleerd) kunnen meedoen aan het demonstratieproject. In de huisbatterij kan zelf opgewekte energie opslagen worden wanneer je die niet direct gebruikt. Op het moment dat je dat wenst kun je de elektriciteit gebruiken. Hierdoor maak je maximaal gebruik van je eigen opgewekte energie. 

Via een app kan je zien wat er met jouw energie gebeurt en of de huisbatterij ont- of opgeladen wordt. De app geeft ook inzicht in je eigen energiegebruik, elektriciteit en gas, en helpt je energie te besparen.

De installatie is niet alleen een batterij. De totale installatie bestaat uit: de batterij, een omvormer, een gateway, ketelmodule, zonmeetmodule, kabels, leidingen, aansluitmateriaal en een app. In de vraag en antwoord, vraag 15, kan je lezen wat de verschillende onderdelen allemaal doen.

Het Lyv Smart Home systeem +-systeem onderscheidt zich van apparaten als de ‘Toon' van Eneco omdat het systeem onafhankelijk van een energieleverancier werkt: je bepaalt zelf wat er met je data gebeurt en je kunt bij je eigen energieleverancier blijven (alhoewel wij het natuurlijk wel leuk vinden als je overstapt naar Tegenstroom). Daarnaast is het geavanceerder. Het Lyv-systeem geeft namelijk ook inzicht in je gasverbruik én kan op termijn vele apparaten in huis aan elkaar koppelen. Ze gaan dan automatisch slim energie gebruiken als er veel aanbod is. Dat is goed omdat we daarmee het energienet ontlasten en je kunt er kosten mee besparen.

Aan het project zitten een paar voorwaarden:

  • Je woont in Haarlemmermeer
  • Je hebt zonnepanelen of die worden binnenkort geïnstalleerd.
  • Je hebt een slimme meter. Heb je die niet, dan kunnen wij die kosteloos voor je regelen.
  • Je hebt twee vrije stopcontacten in de meterkast
  • Je hebt thuis een goed werkende internetverbinding waarvan gebruik gemaakt kan worden.
  • een router met vrije poort die staat in de meterkast.
  • Voldoende ruimte om de batterij en omvormer te plaatsen.
  • Centrale verwarming op aardgas.
  • De pilot is voor 1 jaar, daarna kan je de installatie tegen gereduceerd tarief overnemen.

Interesse? Mail of bel Pia voor meer informatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 023 20 40 400) of kijk op de site van Lyv Smart Living

Klik hier voor vraag&antwoord. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Tegenstroom. In Rijsenhout doen we ook een project met decentrale opslag van zonnestroom in een buurtbatterij.

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in HLMR.

Lees hier

over al onze projecten