1100 kleine energiecentrales in Haarlemmermeer

'

1100 Huurders van Ymere hebben zonnepanelen van Tegenstroom op hun dak. Dat zijn 8.800 panelen en ruim 2.000.000 kWh schone stroom in Haarlemmermeer, elk jaar weer! Deze stroom is goedkoper dan die van het elektriciteitsbedrijf. Huurders sparen dus makkelijk geld.

Hoe werkt het? Huurders van een woning van Ymere met een dak waarop 8 zonnepanelen passen en voldoende zonlicht, kregen van Tegenstroom een aanbieding. De bewoner betaalt een vast bedrag per maand, dat lager is dan de waarde van de stroom die ze opwekken. Zo besparen bewoners tientallen euro’s per jaar. De huurders hebben als het ware een abonnement op de stroom van de zonnepanelen. De zonnepanelen zijn van Tegenstroom, de stroom is voor de huurder. Gaat iemand verhuizen? Dan is de stroom voor de nieuwe huurder.   

Wij installeren niet meer. Ymere vond het zo'n een goed project, dat ze het nu aanbieden in alle gemeenten waar ze woningen verhuren. Ben je huurder van Ymere en heb je interesse? Meer informatie vind je op de website van Iederzon.

Hieronder staat informatie voor huurders van Ymere met onze zonnepanelen op hun dak: 

juli 2021
Nadat we, juni 2021, van onze aandeelhouder toestemming hebben gekregen voor ons plan werd ons ook duidelijk gemaakt dat we niet zomaar een partij dit kunnen laten uitvoeren. We moeten de hele operatie Europees aanbesteden. Dit vertraagt weer de uitvoering van het plan om de omvormers vervroegd te vervangen.

januari 2021
Na heel veel gesprekken en het maken van verschillende afwegingen lijkt het erop dat het vervangen van alle Mastervolt omvormers de beste oplossing is om weer productie te kunnen aflezen (monitoring). Momenteel zijn we dit aan het voorbereiden. Het is nog niet zeker of het lukt. Houd in de tussentijd in de gaten of de omvormer bij voldoende daglicht knipperende lampjes heeft. Zo niet of als je twijfelt kun je ons bellen. Heb je een slimme meter; dan krijg je iedere maand een overzicht van je energieleverancier waarop ook staat of je hebt teruggeleverd. 

augustus 2020
Mastervolt is in januari gestopt met de website waarop je kan zien wat de zonnepanelen produceren. We zijn momenteel samen met Mastervolt bezig met een alternatief. Door Corona heeft deze mogelijke oplossing lang op zich laten wachten. Zodra deze beschikbaar is zullen we iedereen hiervan op de hoogte stellen. Houd in de tussentijd in de gaten of de omvormer bij voldoende daglicht knipperende lampjes heeft. Zo niet of als je twijfelt kun je ons bellen.

Handleidingen en formulieren

Mastervolt omvormer
SAJ omvormer  monitoring
  monitoring
 

Deze bewoners hebben voor zonnepanelen gekozen!
Let op: google plaatst de woningen in dit overzicht niet heel accuraat.

 

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten