1100 kleine energiecentrales in Haarlemmermeer

1100 Huurders van Ymere hebben zonnepanelen van Tegenstroom op hun dak. Dat zijn 8.800 panelen en ruim 2.000.000 kWh schone stroom in Haarlemmermeer, elk jaar weer! Deze stroom is goedkoper dan die van het elektriciteitsbedrijf. Huurders sparen dus makkelijk geld.

Hoe werkt het? Huurders van een woning van Ymere met een dak waarop 8 zonnepanelen passen en voldoende zonlicht, kregen van Tegenstroom een aanbieding. De bewoner betaalt een vast bedrag per maand, dat lager is dan de waarde van de stroom die ze opwekken. Zo besparen bewoners tientallen euro’s per jaar. De huurders hebben als het ware een abonnement op de stroom van de zonnepanelen. De zonnepanelen zijn van Tegenstroom, de stroom is voor de huurder. Gaat iemand verhuizen? Dan is de stroom voor de nieuwe huurder.   

Wij installeren niet meer. Ymere vond het zo'n een goed project, dat ze het nu aanbieden in alle gemeenten waar ze woningen verhuren. Ben je huurder van Ymere en heb je interesse? Meer informatie vind je op de website van Iederzon.

Hieronder staat informatie voor huurders van Ymere met onze zonnepanelen op hun dak: 

6 april 2022
We zijn gestart met het vervangen van alle omvormers. De eerst zonnepanelen plaatsten we in 2014. Elke woning krijgt nu een nieuwe omvormer en we plaatsen ook een extra kastje, een opbrengstmeter. Dan kunnen onze klanten de opbrengst van hun zonnepanelen (weer) online volgen op internet of in de app.

Het bedrijf Solarminds voert de klus uit. De omvormers die het nog doen, proberen we een tweede leven te geven.

Klanten krijgen een brief in de bus met de aankondiging van de vervanging en een afsprakenkaart. Voor de zomervakantie moeten alle omvormers zijn vervangen. Zo zorgen we er de komende jaren ook voor dat alle 1.074 Tegenstroom-zonnesystemen blijven doen wat ze moeten doen!

Handleidingen en formulieren

   
Mastervolt omvormer  
SAJ omvormer  monitoring
  monitoring
 

Deze bewoners hebben voor zonnepanelen gekozen!
Let op: google plaatst de woningen in dit overzicht niet heel accuraat.

 

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten