Tegenstroom wint de Energy Ambitie Award van de Provincie Noord Holland!

Tegenstroom wint samen met de Gemeente Haarlemmermeer en Meermaker de Energy Ambitie Award van de provincie Noord Holland. Vandaag werd de Award door deputeerde Jaap Bond uitgereikt aan Andrea van de Graaf, directeur van Meermaker en Tegenstroom. De gemeente, Tegenstroom en Meermaker hebben de Award te danken aan haar inspanningen, de behaalde resultaten en de voor de toekomst nog te verwachten resultaten van het participatiefonds Meermaker en het project van haar lokale energiebedrijf Tegenstroom, waarbij huurders van Ymere zonnepanelen op hun dak krijgen en elke zo besparen op hun energienota.
 
Andrea van de Graaf is trots op de prestigieuze Award: „het is een bevestiging dat we goede keuzes hebben gemaakt op weg naar een meer duurzame energievoorziening en bovenal een compliment aan de gemeente. Een schone en onafhankelijke energievoorziening is een belangrijk speerpunt van het huidige College én van de Raad. Met de oprichting van deze bedrijven toont de gemeente visie, daadkracht en lef. En dat wordt nu erkend en beloond door de provincie."
 
De Ambitie Award is onderdeel van de Energy Awards die de provincie jaarlijks uitreikt. De andere genomineerden waren de Gemeente Heerhugowaard voor het verbreden van haar duurzame beleid naar het sociale en economische domein, de Gemeente Haarlem voor een studie naar de haalbaarheid van geothermie in Schalkwijk, waarbij warmte uit de aarde 6.000 woningen zou kunnen verwarmen en de Regio IJmond, voor een studie naar een warmtenet zodat restwarmte van Tata Steel duizenden woningen in  de regio kan verwarmen. 
 
Op de foto, vlnr: gedeputeerde Jaap Bond, Andrea van de Graaf en presentator Roelof Hemmen
 
22 januari 2015
 
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten