Onze groene energie

Tegenstroom is een professionele leverancier van stroom én gas. We zijn 100% fossiel vrij en leveren alleen maar groene energie. Alles wat we verdienen investeren we in lokale opwekking van schone energie. Als klant draag je dus direct bij aan de overgang van fossiele naar schone energie. Je eigen ecologische voetafdruk verkleinen was nog nooit zo makkelijk, paar muisklikken en klaar.

Onze groene stroom kopen we rechtstreeks bij de producent, meestal de windmolenaar. Voordeel voor de producent is dat zij een eerlijke prijs krijgt, wordt gestimuleerd om méér te produceren en makkelijker aan de benodigde kredieten kan komen voor nieuwe investeringen in duurzame energie.

Ons doel is om alle energie die we in Haarlemmermeer nodig hebben in Haarlemmermeer op te wekken. Om dit te realiseren doen we verschillende projecten voor opwekking en opslag van schone energie in de polder. Hoe meer klanten, hoe meer projecten we kunnen realiseren!

Schone energie, opgewekt in Haarlemmermeer, heeft 2 reuzegrote voordelen:
1)    Het helpt de opwarming van de aarde te verminderen.
2)    Fossiele energie komt van grote energiecentrales in binnen- en buitenland, vaak in instabiele regio’s. Wij realiseren lokale opwek. Decentrale energieproductie levert minder verliezen door vervoer én draagt bij aan onze onafhankelijkheid.

Groenste leverancier van Nederland
Voor de levering van energie werkt Tegenstroom samen met de Duurzame Energie Unie. DEU is in een landelijk onderzoek van o.a. de Consumentenbond al 3 jaar op rij de groenste leverancier van Nederland:

Energie-democratie
Onze droom is de kloof tussen producent en consument slechten. In onze nieuwe gedroomde economie zijn burgers, bedrijven en organisaties mede-eigenaar van de installaties waarmee ze energie opwekken. Eigen zonnepanelen op je dak, samen zonnepanelen op een gedeeld dak of veld, of samen eigenaar van een windmolen. Zo krijgen we weer grip op onze energie en kunnen we energie én geldstromen in de gemeenschap houden. Heb je een idee voor een project? Kijk op de pagina projecten of neem direct contact met ons op.

Al onze klanten krijgen de handige deursticker. Zo verlossen we je van lastige deurverkopers.

Groen gas

Groen gas van Tegenstroom is gewoon aardgas. Dat kan helaas nog niet anders*. Elke m3 gas die we gebruiken compenseren we door steun te geven aan 4 windturbines in India.

Lees meer

Groene stroom

Onze stroom komt voor het overgrote deel (98,7%) van windmolens op het Hollandse platteland.

1,3% Is zonnestroom. De zonnepanelen liggen op Texel, op de schuur van de aardappelbewaarplaats aan het Meyertebos bij Den Burg (zie foto).

Kan niet missen als je van de boot komt, gelijk rechts!

Lees meer

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

 

Schrijf in

Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in HLMR.

Lees hier
over al onze projecten