Tegenstroom compenseert aardgas met nieuwe Nederlandse voedselbossen

We leveren stroom én gas aan onze klanten. De stroom komt van zonnepanelen op daken van Haarlemmermeerse ondernemers; 100% lokaal opgewekt. Het gas is niet groen. Omdat we toch gas nodig hebben, kopen we ons gas in op de Nederlandse handelsmarkt. Dat doen we samen met het collectief om|nieuwe energie.

We willen graag overstappen van gas naar andere bronnen van warmte. Totdat we zover zijn, compenseren we de uitstoot van ons gas door het planten van bomen en struiken in Nederlandse voedselbossen. Komende winterperiode planten we 30.000 bomen en struiken in nieuwe Nederlandse voedselbossen.

Het planten van bomen en struiken is één van de meest eenvoudige oplossingen om de hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer terug te dringen. De bomen en planten leggen CO2 vast. En het is natuurlijk ook een mooie bijdrage aan een duurzame voedselvoorziening en grotere biodiversiteit.

Om hiermee serieuze impact te maken, heeft het om | nieuwe energie collectief, waar Tegenstroom mede-eigenaar van is, de handen ineengeslagen met Meer Bomen Nu. Dit initiatief van Stichting MEERGroen, Urgenda en Caring Farmers heeft in de afgelopen twee jaar samen met duizenden vrijwilligers 890.000 bomen en struiken aangeplant en gaat ons nu ondersteunen bij de nieuwe aanplant van zoveel mogelijk voedsel-producerende bomen en planten. De voedselbossen blijven minstens 30 jaar lang bestaan, zodat hun capaciteit om CO2 op te nemen volledig wordt benut. Meer lezen >>
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten