Tegenstroom wéér de groenste stroomleverancier van Nederland

In het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond, Wise, Greenpeace en Natuur&Milieu is Tegenstroom weer als groenste energieleverancier gekozen. In de stroomranglijst die is gepubliceerd staat om | nieuwe energie, het energiecollectief waarmee Tegenstroom samenwerkt voor de inkoop van stroom en gas, bovenaan met het klinkende rapportcijfer 10.

Andrea van de Graaf, directeur: “We moeten af van fossiel en overstappen op schone energie. Al dat getreuzel in Den Haag, wij wachten er niet op. In Haarlemmermeer hebben we een aantal jaar geleden ons eigen energiebedrijf opgericht. Met deze 1e plek in de ranglijst laten we zien dat Tegenstroom een professionele energieleverancier is. Als alle Haarlemmermeerders gewoon overstappen, brengen we samen de overgang van vieze naar schone energie in een stroomversnelling. Overstappen op groene energie is met afstand de makkelijkste manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Met een paar muisklikken is het gebeurd. Meer houdt overstappen echt niet in. En nee, je kan echt niet zonder elektriciteit of gas komen te zitten”.

In het jaarlijks onderzoek naar duurzaamheid van Nederlandse energieleveranciers zijn 34 leveranciers onderzocht op de onderdelen investeringen, productie, inkoop en levering van energie. Op basis van deze vier onderdelen kreeg het energiecollectief waar Tegenstroom mee samenwerkt voor de inkoop van energie, om | nieuwe energie het maximale rapportcijfer. Tegenstroom en om | nieuwe energie werden geprezen voor hun inkoop en levering waarvoor we  allebei een 10 scoorden.

Zekerheid en onafhankelijkheid

Tegenstroom en om | nieuwe energie wekken zelf groene elektriciteit op (wij hebben heel veel zonnepanelen) en we kopen windenergie direct bij de bron met langjarige contracten die de groene producent zekerheid bieden. En dat voor een lage prijs. Want door de kleine overhead en zonder hijgende aandeelhouders in de nek, maakt Tegenstroom weinig kosten. De aandeelhouder van Tegenstroom is gemeente Haarlemmermeer. Die ziet winst in zonnepanelen, energiebesparing, onafhankelijkheid en de bijdrage aan de energietransitie.

Als klant draag je dus direct bij aan de transitie naar een schone, toekomstbestendige energievoorziening in Haarlemmermeer, onafhankelijk van minder stabiele regio’s in de wereld. Overstappen kan hier

Samen om voor de groenste leverancier van Nederland

Stroom en gas koopt Tegenstroom in met het energiecollectief om | nieuwe energie (voorheen Duurzame Energie Unie). In de ranking wordt Tegenstroom vertegenwoordigd door om, Tegenstroom = om. Bij om | nieuwe energie zijn nu ongeveer 35 energiecoöperaties aangesloten, verspreid over heel Nederland. Samen bouwen we aan duurzame energiebronnen en kunnen we inmiddels 300.000 Nederlandse huishoudens voorzien van de meest groene en lokale energie die er op de markt te vinden is. 

24 oktober 2017

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten