Energieprijzen stijgen fors voor iedereen

De prijsstijgingen voor stroom en gas zetten nog steeds door en een daling lijkt niet in zicht. Ben je je aan het oriënteren om over te stappen naar een andere energieleverancier  - Tegenstroom bijvoorbeeld -  vergelijk de prijs die voor je berekend wordt dan ook niet met je huidige maandbedrag maar met wat andere energieleveranciers momenteel berekenen. Want de prijsstijging geldt namelijk voor alle energiebedrijven.

Waar wordt de prijsstijging door veroorzaakt?

Er zijn twee belangrijke redenen voor de prijsstijging:

1)      Door de strenge winter van 2017/2018 zijn de gasvoorraden nog steeds onder niveau en voor zover deze gevuld zijn, is dat met relatief duur aardgas gebeurd. Dat wordt verrekend in de prijs die wij als consumenten betalen.

2)      De olieprijs is opnieuw verder opgelopen en zorgt daarmee voor een stijging van de gas en stroom tarieven.

Aandachtspunt voor wie wil overstappen:

Een variabel contract is op dit moment flink goedkoper dan een contract met een vaste looptijd. Dat lijkt gunstig. Echter, per 1 januari zullen de variabele tarieven flink stijgen. Variabele tarieven worden namelijk 2x per jaar aangepast, op 1 januari en 1 juli. Per 1 januari moeten we de prijs aanpassen naar de huidige marktsituatie. En als de markt verder doorstijgt (wat wel de verwachting is), kan de prijs misschien wel boven het huidige niveau van het 1 jaar vast uitkomen. Wij kunnen helaas niet 1 jaar vooruit kijken naar de marktontwikkelingen en hier een advies over geven, maar we willen iedereen graag open en eerlijk informeren zodat je zelf een overwogen beslissing kunt maken.

Bereken hier je maandbedrag

Hoofddorp, 1 oktober 2018

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten