Actie! samen om op de Dag van de Duurzaamheid!

Vandaag, 10 oktober, is de Dag van de Duurzaamheid (DvdD). Door heel Nederland vinden duizenden duurzame evenementen plaats. Tegenstroom start vandaag een mooie actie voor klanten van Tegenstroom én voor mensen die deze maand overstappen. 

Want echt, overstappen op groene energie is met afstand de makkelijkste manier om je ecologische voetafdruk fors te verkleinen. Met een paar muisklikken (meer houdt overstappen echt niet in, en nee, je komt geen moment zonder elektriciteit of gas te zitten) is het gebeurd. In één klap je hele elektragebruik naar nul CO2 uitstoot, zo makkelijk is het.

Nog geen klant? Doe onmiddellijk wat je misschien al lang van plan was: stap over. Je ontvangt van ons een boekenbon van 25 euro van boekhandel Stevens in Hoofddorp. Meld je hier aan (echt, een paar muisklikken) en voer bij de actiecode in: DvvD

Al klant? Verleid de buurman, je oom en tante, je vrienden, desnoods de sportclub van je kinderen, om over te stappen. Jij én de nieuwe klant ontvangen van ons een boekenbon van 25 euro van boekhandel Stevens in Hoofddorp.

De nieuwe klant meldt zich aan (echt, een paar muisklikken) en voert bij de actiecode in: DvvD plus de naam en adres van de persoon die al klant is. Jullie ontvangen allebei de boekenbon van Pia.

De actie loopt de hele maand oktober. 

Om | nieuwe energie

Op deze duurzame dag willen we jullie ook laten weten dat de Duurzame Energie Unie, het grootste en groenste energiecollectief van het land, nieuwe naam heeft: om. Om helpt ons en ongeveer 35 andere lokale energie initiatieven met in- en verkoop van energie en de klantenadministratie. Om heeft, net als Tegenstroom, geen financieel winstoogmerk. Wij streven naar maatschappelijke winst: om zoveel mogelijk lokaal opgewekte schone energie mogelijk te maken, om minder afhankelijk te worden van instabiele regio’s, om klimaatverwarming tegen te gaan. Tegenstroom is al om! Pia en Andrea zijn natuurlijk om. En Suus is ook om, kijk maar op samenom.nl

Over de dag van de duurzaamheid

DvdD is een initiatief van Urgenda, de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken. Dat doen ze op basis van het Rapport 2030, een actieplan en concrete projecten en campagnes zoals de Dag van de Duurzaamheid. Urgenda wil op deze dag laten zien dat er al duizenden goeie duurzaamheidsinitiatieven zijn, groot en klein. Die samen écht verschil maken. Vele mensen laten zien dat het kan en moedigen anderen aan ook mee te doen. Op deze manier creëren we een steeds grotere duurzaamheidsbeweging! DvdD is er voor iedereen die het belangrijk vindt in een prettige, mooie en schone samenleving te leven en zich wil inzetten voor een betere wereld. De dag is bedoeld voor bewoners, organisaties, bedrijven en overheden die zelf een activiteit organiseren en ook voor iedereen die het leuk vindt om ergens aan deel te nemen.

PS: op deze duurzame dag wordt ook het nieuwe regeerakkoord bekend. Dat schept verwachtingen! Zien ze de urgentie? Gaan ze nu echt serieus vaart maken? Het gelekte nieuws biedt hoop. Er schijnt een echte klimaatwet en een klimaatminister te komen. Dat is natuurlijk goed nieuws! Den Haag kennende,  zal het nog steeds niet hard genoeg gaan. Daarom toch nog een keer deze oproep tot overstappen: een goed regeerakkoord helpt enorm. Maar lever zelf ook je bijdrage. Kost niets, alleen een heel klein beetje moeite (die paar muisklikken dus).

Doe het gewoon. Op de Dag van de Duurzaamheid. En zorg dat de buren het doen. Dank!

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten