Actie: doneer je energiecompensatie aan de Energiebank

Het is een stormachtige herfst. Je struikelt in de media over berichten die over energie gaan. Wat doet dat met jouw energierekening? En wat doet dat met ons als energieleverancier? Het korte antwoord is: we maken ons zorgen. Niet over Tegenstroom, wel over sommige klanten die de rekening niet meer kunnen betalen. We krijgen energiecompensatie, maar dat is niet voor iedereen genoeg. Daarom deze dringende oproep!

Kan je je energiecompensatie missen? Geef haar door!

QR code 380 euroIn november én december krijgt elk huishouden 190 euro als energiecompensatie. Twee keer dus, ook als je die niet per se nodig hebt. Wil je hem doneren? De Energiebank Haarlemmermeer kan je steun goed gebruiken!
De Energiebank helpt precies de groep waar de compensatie voor bedoeld is. Jouw donatie komt dus goed terecht. Zo helpen we elkaar het stookseizoen door!
Scan de QR-code met de camera van je telefoon of gebruik het rekeningnummer: NL02 RABO 0336 5597 55.

Over de Energiebank Haarlemmermeer
Logo energiebankPia en ik hebben de Stichting Energiebank Haarlemmermeer samen met anderen in 2018 opgericht voor het bestrijden van energiearmoede. We hielpen tientallen gezinnen per jaar met structureel besparen op de energienota. Inmiddels is onze wachtlijst torenhoog, leiden we tientallen energiecoaches op (super fijn dat ze er zijn!) en gaan we honderden gezinnen helpen. Gezinnen die écht hulp nodig hebben. We kunnen jouw hulp heel goed gebruiken!

Hoe werkt het met de energiecompensatie
Klanten van Tegenstroom hebben de compensatie voor november al op hun rekening. Ze wordt verrekend met je maandbedrag. Is je maandbedrag lager dan 190 euro, dan heb je gewoon een extra bedrag op je rekening gekregen. Kadootje van de landelijke overheid. Heel fijn voor iedereen die het nodig heeft, heel extra als je het geld niet per se nodig hebt. Daarom doen we de oproep, stort haar door, wij maken er mensen heel blij mee.

Wil je je energieverbruik omlaag brengen?
Iedereen met een minimum inkomen kan zich gratis aanmelden: 023 20 40 187 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We planten nieuwe voedselbossen!

Gelukkig is er ook goed nieuws: we planten deze winter 30.000 bomen en struiken om ons gas te 'vergroenen'. We leveren aan onze klanten stroom én gas. De stroom komt van zonnepanelen op daken van Haarlemmermeerse ondernemers, 100% lokaal opgewekt.
 
Ons gas is helaas gewoon fossiel aardgas. Vanaf nu compenseren we dat met bomen en struiken in nieuwe Nederlandse voedselbossen, we planten met het collectief om|nieuwe energie 30.000 bomen en struiken! Dit helpt CO2 terug te brengen, is een mooie bijdrage aan een duurzame voedselvoorziening én grotere biodiversiteit. En natuurlijk willen ook wij zo snel mogelijk van dat gas af! Hier lees je meer

Word lid van de Energiecoöperatie Zon op Haarlemmermeer

Zon op HaarlemmermeerEr is een gloednieuwe energiecoöperatie opgericht door lokale bewoners die samen met anderen zelf zonne-energie willen opwekken in Haarlemmermeer. Ze willen meer schone energie en minder afhankelijk zijn. Zelfde doel als Tegenstroom, alleen is Tegenstroom van de gemeente en deze club van bewoners zelf. We werken veel samen! Wil je op de hoogte blijven van wat ze doen? Word lid, dat is voorlopig nog gratis.

Hier lees je meer

Antwoord op je vragen over deze hectische markt

Waarom zijn de prijzen zo hoog? En waarom zijn de prijzen van groene stroom ook gestegen? Wil je meer uitleg  over wat er allemaal aan de hand is? Hier geven we uitleg

Bespaartips

De duurzaamste en de goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt. Tips om de kosten verder te beperken vind je hier.

4 november 2022
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten