Projecten Tegenstroom

Ons doel is om alle energie die we in Haarlemmermeer nodig hebben in Haarlemmermeer op te wekken. Om dit te realiseren doen we verschillende projecten. 

Onze projecten doen we altijd samen. Met de woningbouwcorporatie, met een bedrijf of organisatie, met scholen, met jou? Heb je een idee? Samen een dak vullen met zonnepanelen? Samen met de buren je huis energie neutraal maken? Laat het ons weten, misschien kunnen we je helpen met het realiseren van jouw project. Hoe meer klanten, hoe meer projecten we kunnen realiseren. Doe je ook mee?

Stroom van Jos: ongeveer 30% van de stroom die we leveren is lokaal opgewekte stroom van Jos. Zonnestroom van ruim 1400 zonnepanelen op de schuur van Jos Koeckhoven aan de IJweg in Hoofddorp.

Stroom van Stan: We zijn bezig met stroom van Stan. Stan Verheijen van Solar Green Point realiseert een zonneweide langs de A4 in Rijsenhout. Een deel van de zonnestroom van Stan gaat Tegenstroom afnemen, waarschijnlijk ongeveer 20%, dan is in totaal 50% van alle stroom die we leveren al lokaal opgewekt! Meer informatie over dit project wordt binnenkort op de website gezet.

Mysteryland: Het drie-daagse dance festival in Haarlemmermeer draaide in 2018 en 2019 voor ongeveer 20/25 procent op zonnestroom van Jos in plaats van vieze dieselgeneratoren. En we werken er hard aan om de editie van 2020 90% op schone stroom te laten draaien. Dat spaart maar liefst 30.000 liter diesel, een vermindering van de CO2 uitstoot met 87 ton. 

Zonnepanelen voor huurders van Ymere: we hebben 8.800 zonnepanelen gelegd op 1100 woningen van huurders van Ymere. De huurders besparen op hun energienota en wekken samen 2 miljoen kWh schone  stroom op, elk jaar weer! Lees meer

Energieopslag in een buurtbatterij en thuisbatterijen: Om onafhankelijkheid handen en voeten te geven, doen we 2 pilot projecten met energieopslag: in een buurtbatterij en in huisbatterijen

Meermaker: Tegenstroom heeft een zuster-bv: Meermaker. Een investeringsfonds dat helpt met de realisatie van innovatieve duurzame projecten die zichzelf terugverdienen. Meermaker is net als Tegenstroom een sociale onderneming zonder winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer. Diverse projecten die door Meermaker worden gefinancierd, dragen ook bij aan energie-opwek, opslag en/of besparing in Haarlemmermeer. Nieuwsgierig naar de Meermaker projecten? Bezoek de website

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten