Projecten Tegenstroom

Ons doel is om de energietransitie in Haarlemmermeer te helpen versnellen. Dat doen we door het stimuleren van lokale opwek en door het opzetten van verschillende projecten.

Gezonde business case met zonnepanelen: 100% van de stroom die we leveren aan onze klanten wordt in Haarlemmermeer opgewekt. Dankzij lokale ondernemers die op hun dak zoveel stroom opwekken dat ze het niet allemaal zelf kunnen gebruiken. De stroom die ze over hebben, verkopen ze aan Tegenstroom. 

Ben je ondernemer en heb je een groot dak? We helpen je graag! Wek je meer op dan je zelf gebruikt, dan koopt Tegenstroom die stroom en levert dat aan haar klanten. Met de huidige hoge stroomprijzen een zeer gezonde businesscase!

De opweklocaties zijn:
Stroom van Jos, IJweg 923 in Hoofddorp
Stroom van Hein, Hoeve Voorzorg, IJweg 373 in Zwanenburg
Stroom van Timo, Kaagweg 117 in Abbenes

Mysteryland: Het 3-daagse dansfestival in Haarlemmermeer draaide in 2023 op zonnestroom van Jos! Geen vieze dieselgeneratoren meer nodig in het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde. Samen met de gemeente, het recreatieschap Noord Holland én Mysteryland legden we een vast stroomnet aan. Hier lees je er meer over.

Zonnepanelen voor huurders van Ymere: we hebben 8.800 zonnepanelen gelegd op 1100 woningen van huurders van Ymere. De huurders besparen op hun energienota en wekken samen 2 miljoen kWh schone  stroom op, elk jaar weer! Lees meer

Energieopslag in een buurtbatterij en thuisbatterijen: Om onafhankelijkheid en decentrale opslag handen en voeten te geven, hebben we 2 projecten gedaan met energieopslag: in een buurtbatterij en in huisbatterijen

Energiebank Haarlemmermeer: samen met anderen hebben we deze Stichting opgericht die mensen met kleine beurs helpt met energie besparen. Energiecoaches helpen gezinnen thuis met tips en met gratis besparende middelen als led-lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Hulp nodig of wil je helpen? Laat het ons weten!

Meermaker: Tegenstroom heeft een zuster-bv: Meermaker. Een investeringsfonds dat helpt met de realisatie van innovatieve duurzame projecten die zichzelf terugverdienen. Meermaker is net als Tegenstroom een sociale onderneming zonder winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer. Diverse projecten die door Meermaker worden gefinancierd, dragen ook bij aan energie-opwek, opslag en/of besparing in Haarlemmermeer. Nieuwsgierig naar de Meermaker projecten? Bezoek de website

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten