Alleen flex-contracten

Vanwege de hoge en onvoorspelbare prijzen in de energiemarkt bieden we op dit moment alleen maar flex-contracten aan. Flex is een overeenkomst voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 30 dagen. Het overeengekomen tarief is flexibel en wordt maandelijks vooraf opnieuw vastgesteld op basis van de actuele marktontwikkelingen.

Heb je nu een vast contract, dan is er niets aan de hand. Heb je een variabel contract of moet je een nieuw contract afsluiten, dan kan je met een flex-contract beter af zijn. Je hoeft dan nu geen langlopend contract met hele hoge tarieven af te sluiten. Bij flex dalen de tarieven automatisch wanneer de prijzen in de markt dat ook doen. Naar verwachting gaan de tarieven na de winter dalen. Op dat moment kan alsnog gekozen worden voor een vast contract.

Tegenstroom en om | nieuwe energie, het collectief met ruim 60 lokale energie-initiatieven lopen op deze manier ook minder risico. Dat betekent dat we veilig onze klanten kunnen blijven voorzien van schone energie.

In de media staan berichten over het mogelijk omvallen van kleinere energieleveranciers, omdat deze short posities zouden hebben. Dat betekent dat er wel al verkocht is, maar dat de leverancier daarvan nog niet alles zelf heeft ingekocht. Dan moet de leverancier energie voor een hoger bedrag inkopen dan met de klant is afgesproken. En dan kan het goed mis gaan.

Hier is bij Tegenstroom | om geen sprake van! Alles wat aan klanten verkocht is, is ook direct ingekocht. Bij ons loop je dus niet het risico dat we omvallen, dat is wel zo geruststellend!

Lees op de website van om meer over de oorzaken van de hoge energieprijzen.

Energie besparen loont nu extra! Klik hier voor energiebespaartips van om.

Liever persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met een energiecoach via het energieloket Haarlemmermeer of – als je weinig inkomen hebt, de Energiebank Haarlemmermeer. Dan krijg je niet alleen advies, maar ook gratis energiebesparende middelen als Led-lampen, radiatorfolie en een water besparende douchekop.

1 december 2021
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten