Niet alles waar groen op staat is echt groen....

Niet alles waar groen op staat is echt groen. Gelukkig zijn er de stroomsterren....

Op de website stroomsterren.nl zijn, na uitgebreid onderzoek, de beste leveranciers van echte groen stroom geselecteerd. Niet toevallig koopt Tegenstroom haar groene energie van de Windunie, één van de 5 stroomsterren. Bewezen groen dus! Windunie is één van de oprichters van DE Unie, de coöperatie die de levering van energie verzorgt voor Tegenstroom. Je leest er meer over bij 'over ons'.

Uit het onderzoek (februari 2014), uitgevoerd door de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Vereniging Eigen Huis, Wereld Natuur Fonds en WISE blijkt dat Windunie en Raedthuys de beste groene leveranciers zijn.

Andere koplopers zijn: Dong, Eneco, Greenchoice en HVC Energie. Het minst duurzaam zijn Atoomstroom, Delta en RWE/Essent.

Doel onderzoek
Het onderzoek geeft Nederlandse consumenten duidelijkheid over de duurzaamheid van groene stroom en van stroomleveranciers. Consumenten kunnen hierdoor  een weloverwogen keuze maken voor een energieleverancier.

Met de resultaten van het onderzoek kunnen energieleveranciers duurzamere keuzes maken en zo de transitie naar duurzame energie te bevorderen. De overgang naar schone energie zorgt ervoor dat we minder afhankelijk zijn van de huidige fossiele energiebronnen en de uitstoot van CO2 vermindert.

Onderzoekscriteria 
De ranking kwam tot stand door de stroomleveranciers te beoordelen op vier onderdelen van de bedrijfsvoering en ieder onderdeel een score op duurzaamheid te geven. De investeringen in stroomopwekking wegen voor 50% mee in de beoordeling. De productie, levering en inkoop van stroom bepalen samen de andere 50% van de beoordeling.

Stroom van het platteland
Stroomsterren leveren echt groene stroom, in het geval van windunie vooral - je raadt het al - wind uit Nederland. Stroom van de Windunie komt van het platteland. Daarmee heb je niet alleen echt groene stoom maar draag je ook bij aan het behoud van onze rijke landbouwcultuur en aan economische groei in de regio.

Wie zijn de groenste en wie zijn de vervuilers?! Je ziet het in 1 oogopslag op deze thermometer.

Lees alles over de stroomsterren op www.stroomsterren.nl

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten