Zonnepanelen in, van en voor Haarlemmermeer

Bij Tegenstroom houden we van lokaal opgewekte, schone energie. Daarom wordt al onze energie opgewekt door zonnepanelen in Haarlemmermeer. Van de daken van lokale ondernemers naar jouw stopcontact en van daken van huurders van Ymere naar hun eigen stopcontact.

Niet voor niets worden wij door de Consumentenbond al sinds 2015 uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland.

De zon is een onbevattelijk grote bron van energie, elke dag weer. Als we al die energie zouden kunnen benutten, hebben we meer dan genoeg voor iedereen op aarde. Zover zijn we natuurlijk nog niet. Maar met iedereen die kiest voor energie van zonnepanelen in Haarlemmermeer, zetten we weer een stap in de goede richting.

Lees hieronder hoe wij zonnepanelen voor iedereen in de Haarlemmermeer beschikbaar maken.

Zonnepanelen Haarlemmermeer, op de daken van lokale ondernemers

zonnepanelen in Haarlemmermeer op het dak van opslagbeheer Jos KoeckhovenTegenstroom levert stroom van verschillende lokale ondernemers. Zo wordt onze energie opgewekt door zonnepanelen bij onder andere:

●    Jos, IJweg 923 in Hoofddorp (foto)
●    StukArt Tuinen, Rijnlanderweg 1297 in Nieuw Vennep
●    Hein, Hoeve Voorzorg, IJweg 373 in Zwanenburg
●    Stan van Solar Green Point, veld langs de A4 bij Rijsenhout
●    Timo, Kaagweg 117 in Abbenes

Huurders van Ymere en zonnepanelen

Tussen 2014 en 2016 heeft Tegenstroom 8.800 zonnepanelen geïnstalleerd op 1.100 huurwoningen van woningbouwcorporatie Ymere, wat al met al goed is voor jaarlijks 2.000.000 kWh schoon opgewekte stroom in Haarlemmermeer.

Voor de huurders betekent dit een maandelijkse besparing, want de zo opgewekte energie is goedkoper dan die via het elektriciteitsbedrijf wordt geleverd. Huurders kregen van ons een aanbieding voor een vast bedrag per maand, waarmee ze als het ware een abonnement namen op de energie die werd geleverd door de panelen die wij op hun dak installeerden.

Het project was zo’n succes, dat Ymere het nu landelijk aanbiedt. Ben jij huurder van Ymere en wil je meer informatie? Bekijk dan de website van Iederzon.

Zonnepanelen op je eigen dak als bewoner van Haarlemmermeer

Heb jij liever zelf zonnepanelen op je Haarlemmermeerse dak? Het plaatsen van zonnepanelen is in veel gevallen een verstandige investering. Met de huidige rentes levert het je in ieder geval meer op dan je geld op de bank laten staan.

Dat heeft te maken met de voordelige salderingsregeling van de overheid. Salderen betekent dat voor de stroom die je teruglevert aan het elektriciteitsnet (wanneer je zonnepanelen stroom opwekken dat je zelf op dat moment niet verbruikt), je daar evenveel voor krijgt als dat je zelf zou betalen.

Dat maakt dat je de zonnepanelen gemiddeld in een jaar of 7 terugverdient. De regeling zal binnenkort (waarschijnlijk 2023) eindigen, maar dan komt er een vervangende regeling die ervoor zorgt dat je de panelen nog steeds in 7 of 8 jaar terugverdient. Doe dus wat je vast al een tijdje van plan was: neem zonnepanelen en maak Haarlemmereer eigenhandig weer een stukje groener!

Op de zonatlas kun je zien of je dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen én wat ze jou kunnen opleveren.
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten