Slim energiegebruik en -opslag in thuisbatterijen

In Haarlemmermeer zijn we gestart met een demonstratieproject voor opslag van zonne-energie in thuisbatterijen. Het doel is om te onderzoeken hoe bewoners energie kunnen besparen door slim gebruik te maken van de zelf opgewekte zonnestroom en meer inzicht in eigen gebruik door een energiemanagementsysteem. In Rijsenhout doen we ook een project, maar dan met decentrale opslag van zonnestroom in een buurtbatterij.

Zou je het leuk vinden om mee te doen? Lees dan eerst deze informatie en meld je daarna aan bij Pia. Haar contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Opslag van energie in een thuisbatterij 

Om lokale opwekking goed te regelen, gaan we zonne-energie opslaan in thuisbatterijen. Mensen met zonnepanelen (of mensen die overwegen ze binnenkort aan te schaffen) kunnen meedoen aan de proef met energieopslag. In de thuisbatterij kan zelf opgewekte energie opslagen worden wanneer je die niet direct gebruikt. Op het moment dat je dat wenst kun je de elektriciteit gebruiken. Hierdoor maak je maximaal gebruik van je eigen opgewekte energie. 

Het energiemanagement systeem
Als je de batterij een jaar lang thuis mag gebruiken, hoort daar ook een energiemanager bij, het ‘Lyv Smart Home +’. Dit is een energiemanager die je helpt om bewuster om te gaan met je energie, doordat je inzicht krijgt in je eigen opwek en verbruik. Lyv Smart Home + is ontwikkeld door het bedrijf Lyv Smart Living. Het systeem bestaat uit drie producten, de ‘Lyv Connect’ , ‘Lyv Dash’, en een module voor aan de Cv-ketel. De ‘Connect’ is een kastje dat in je meterkast hangt en communiceert met alle smart home apparaten bij je thuis. Via de ‘Lyv Dash’, een scherm (‘dashboard’), kun je onder meer de thermostaat bedienen en inzicht verkrijgen in jouw energie- en waterverbruik.

Het Lyv Smart Home systeem +-systeem onderscheidt zich van apparaten als de ‘Toon' van Eneco omdat het systeem onafhankelijk van een energieleverancier werkt (je bepaalt zelf wat er met je data gebeurt en je kunt bij je eigen energieleverancier blijven). Daarnaast is het geavanceerder. Het Lyv-systeem geeft namelijk ook inzicht in je gasverbruik én kan op termijn vele apparaten in huis aan elkaar koppelen. Ze gaan dan automatisch slim energie gebruiken als er veel aanbod is. Dat is goed omdat we daarmee het energienet ontlasten en je kunt er kosten mee besparen.

Aan het project zitten een paar voorwaarden:

  • Een slimme meter is noodzakelijk. Heb je die niet, dan kunnen wij die kosteloos voor je regelen.
  • We vragen een eigen bijdrage van 159,95 euro (aanschaf energiemanager). Dit is maar een fractie van de werkelijke kosten. Na afloop van het project mag je de energiemanager uiteraard houden voor verder gebruik. Stap je over naar Tegenstroom, dan krijg je 30 euro korting (de korting geldt ook als je al klant bent)
  • We hebben twee vrije stopcontacten in de meterkast nodig en wifi

De pilot is voor 1 jaar, daarna mag je de energiemanager houden. De batterij kan tegen gereduceerd tarief overgenomen worden.

Interesse? Mail of bel Pia voor meer informatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 023 20 40 400) of meld je direct aan via de site van Lyv Smart Living

Kijk voor meer informatie over de energiemanager op de website van Lyv 

Klik hier voor vraag&antwoord over de energiemanager en de slimme meter. Meer informatie over de thuisbatterijen volgt later. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Tegenstroom. In Rijsenhout doen we ook een project met decentrale opslag van zonnestroom in een buurtbatterij.

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

 

Schrijf in

Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in HLMR.

Lees hier
over al onze projecten