Custom made fiets gekregen van de vrijwilligers van de Meerwinkel!

29 augustus 2014 - Vandaag kregen Pia en ik van Hans van Gent en Hein Meijer (vrijwilligers Meerwinkel) en wethouder Nederstigt (Haarlemmermeer) een prachtige Tegenstroomfiets!  Speciaal voor ons hebben Hans en Hein de 5.000en 5.001e fiets gepimpt in Tegenstroom-stijl. Nu kunnen we schoon én in stijl rondfietsen in de polder!

John Nederstigt was onder de indruk en vol lof: “Wat in Den Haag als toekomstbeeld voor de participatiesamenleving wordt gezien is bij de Meerwinkel al realiteit! En ik maak een diepe buiging en heb groot respect voor deze prestatie van de vrijwilligers: Vijfduizend opgeknapte fietsen verkocht!”

Fietsen van de Meerwinkel

Sinds 2006 knappen 25 vrijwilligers fietsen op die zijn ingeleverd op de milieustraat van Meerlanden. De fietsen worden verkocht in de Meerwinkel voor gemiddeld 45 euro. Nu dus al 5.000 stuks! De opbrengst wordt geschonken aan goede doelen in Haarlemmermeer. Sinds de start is in totaal 80.000 euro geschonken aan goede doelen.

“Wij schenken deze 5.000e en 5.001e fietsen aan het energiebedrijf omdat Tegenstroom, net als wij, energie stopt in een schonere leefomgeving. Daar dragen we graag een steentje aan bij!” aldus vrijwilligers Hans van Gent en Hein Meijer tijdens de overhandiging van de custom made fietsen.

De Meerwinkel: Kringloopwarenhuis van Meerlanden

De Meerwinkel is een modern en goed georganiseerd kringloopwarenhuis. Zij biedt kansen voor mensen en stimuleert hergebruik van goederen. De opbrengst van verkochte spullen wordt ingezet voor de ontwikkeling van haar medewerkers en het creëren van werkplekken voor mensen die anders niet zo snel een baan kunnen vinden. Met ruim 29 participatiemedewerkers en 40 vrijwilligers zet De Meerwinkel zich daarnaast in voor regionale goede doelen en activiteiten. De Meerwinkel is dynamisch, heeft een groot wisselend aanbod van goederen, een inboedelservice en is volop in ontwikkeling, waarbij groei en mens centraal staan.

Kijk voor meer informatie op www.meerwinkel.nl.

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten