Stroom van Timo

Op het dak van de schuur van Timo Steenwijk liggen 650 zonnepanelen: “Ik gebruik vooral in de zomer veel stroom. Dan staan mijn bloemen in de enorme koelcel. Die krijgt zijn stroom straks rechtstreeks van de zon op mijn dak. Dat is mooi toch?”

De 650 panelen wekken ruim 200.000 kWh op. Daarvan is 130.000 kWh voor eigen gebruik. Timo: “En als ik alles wat ik over heb, kan leveren aan mensen in de buurt, vind ik dat wel erg leuk”.

Steenwijk Abbenes is een zomerbloemenkwekerij gelegen tussen Aalsmeer en Rijnsburg in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar op deze plek. In 1997 heeft Timo het overgenomen van zijn vader. Er worden onder andere pioenrozen, zonnebloemen, rozebottel en sierkolen gekweekt. De zonnepanelen zijn eind 2020 geplaatst.

Tegenstroom is de lokale leverancier van stroom én gas. Vijf lokale ondernemers die zelf stroom opwekken, leveren de stroom die ze zelf niet gebruiken aan Tegenstroom. Die levert het vervolgens aan haar klanten: bewoners en bedrijven in Haarlemmermeer. Zo blijven de geld- en energiestromen in de polder!

Als je nu overstapt naar Tegenstroom dan krijg je lokale stroom van het dak van Jos, Hein, StukArt, Stan of Timo. Elke nieuwe klant helpt Tegenstroom om meer lokale opwekking te realiseren. Zo zorgen we met elkaar voor de overgang van fossiele naar schone energie. Ga om! Meld je nu aan

zonnepanelen van Timo Steenwijk
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten