Haarlemmermeerse bewoners werken aan schone energie, doe je ook mee?

Zaterdag 11 september is de landelijke Open Energiedag, waarbij duurzame energieprojecten de deuren openen om een breed publiek kennis te laten maken met hun project. Ook in Haarlemmermeer houden verschillende initiatieven zich bezig met de opwekking en gebruik van lokaal opgewekte groene energie. Kom kijken en horen wat er in de gemeente gebeurt! We drinken bij het NMCX in Hoofddorp graag een kopje koffie of thee samen.

We doen óók een oproep aan eenieder die graag méér wil doen aan het versnellen van de energietransitie. Twee initiatiefnemers, Gerard Jägers en Peter van Dam, gaan in onze gemeente een burgercoöperatie voor zonnestroom oprichten. Het doel is om coöperatieve zonnedaken te realiseren en lokaal eigenaarschap te bevorderen, zodat we zelf profijt hebben van de opbrengsten.

Deze coöperatie in oprichting kan nog ondersteuning gebruiken. Er is ruimte voor trekkers (bestuursleden) en voor mensen met juridische, economische/financiële, notariële, communicatie en technische kennis. Interesse? Kom langs!

Kan je niet op 11 september, neem dan contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Aanwezig in het NMCX-Open Huis zijn:

de Haarlemmermeerse Zonnecoöperatie (in oprichting), Windcoöperatie Meerwind, Energieloket Haarlemmermeer (onderdeel van NMCX, hét Centrum voor Duurzaamheid), de Energiebank (gratis energieadvies voor minima) en natuurlijk Tegenstroom

Locatie NMCX: Prins Hendriklaan 33, 2132 DR Hoofddorp

Tijd: 11:00- 12:30 uur

Toegang: gratis

De gymzaal van NMCX is groot genoeg om de coronaregels in acht te nemen. Wellicht zal je bij drukte even moeten wachten of verplaatsen we de info naar buiten.
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten