Toch zonnepanelen voor mevrouw van der Hoorn dankzij Burenhulp Rijsenhout, beursvloer Haarlemmermeer en Tenten Solar

Mevrouw van der Hoorn in Rijsenhout krijgt toch zonnepanelen van Tegenstroom. Op het dak van de huurwoning aan de Verlaatsweg bleek niet voldoende plaats voor 8 zonnepanelen omdat een afvoerpijp in de weg stond. Omdat mevrouw van der Hoorn de extra kosten van 212 euro voor het verplaatsen van de pijp niet zelf kon opbrengen, regelde Burenhulp Rijsenhout een geslaagde match op de beursvloer Haarlemmermeer: Tenten Solar verplaatste de pijp in ruil voor appeltaart. Vandaag hebben we met zijn allen een stukje taart gegeten en zijn de voorbereidingen gedaan voor het plaatsen van de panelen. Morgenochtend om 8 uur staan de installateurs (op de foto in roze truien) weer voor de deur, rond 12 uur zal mevrouw van der Hoorn haar eigen stroom opwekken. En daar is ze reuze gelukkig mee. 

Mevrouw van der Hoorn, die vanwege een verkeersongeluk gehandicapt is, wilde de zonnepanelen van Tegenstroom graag. Zelf schone stroom opwekken is mooi en met haar kleine beurs is een paar euro per maand extra heel welkom. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat juist op haar dak een pijp in de weg stond. Gelukkig was het bijna beursvloer Haarlemmermeer en kon Burenhulp Rijsenhout de klus opgeven voor een match.

Tijdens de beursvloer, op 14 november in het Raadhuis, is de match gesloten met Tenten Solar. Tenten Solar is het installatiebedrijf dat in opdracht van Tegenstroom inmiddels al meer dan 140 zonnepanelensystemen in Rijsenhout heeft geïnstalleerd. Zij verplaatsen de pijp voor mevrouw van der Hoorn gratis en nu kunnen de zonnepanelen worden geïnstalleerd. In ruil voor – een match op de beursvloer is altijd wederzijds – taart voor de installateurs.

Nu de meeste zonnepanelen in Rijsenhout zijn geïnstalleerd, gaat Tegenstroom verder met het plaatsen van zonnepanelen in Abbenes, Beinsdorp, Buitenkaag, Lisserbroek, Vijfhuizen en Zwaanshoek. Op 10 en 17 december zijn informatie-bijeenkomsten in de verschillende dorpshuizen. Bewoners in Rijsenhout kunnen nog meedoen als er voldoende nieuwe aanmeldingen zijn. Hier staat meer informatie

Over Tenten Solar

Tenten Solar is specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie. Het installatiebedrijf uit Lichtenvoorde is één van de vier bedrijven die voor Tegenstroom de zonnepanelen op huurwoningen van Ymere installeert. www.tentensolar.nl.

Over Burenhulp Rijsenhout

Burenhulp Rijsenhout is onderdeel van Burenhulp Haarlemmermeer, de organisatie die hulp regelt in de buurt, voor mensen die door omstandigheden (ziekte, een handicap of leeftijd) niet meer alles zelf kunnen doen). www.burenhulphaarlemmermeer.nl.

Over de beursvloer Haarlemmermeer

Op de beursvloer worden maatschappelijke behoeften - met gesloten beurs - verhandeld. Bedrijven en maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar met als doel het maken van een match waar beide partijen blij van worden. www.beursvloerhaarlemmermeer.nl.

Op de foto alle betrokken partijen, Martijn Verhoeven (Tenten Solar), Wilfred de Bats (Beursvloer), Meneer Wies (Burenhulp) , Robin Mast (installateur), Andrea van de Graaf (Tegenstroom) Koen Wennekers (installateur) en helemaal rechts een blije mevrouw van der Hoorn

Dinsdag 9 december 2014

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten