Tegenstroom levert 100% lokaal opgewekte zonnestroom

Tegenstroom wordt al sinds 2015 uitgeroepen tot de schoonste energieleverancier van Nederland. Dat word je natuurlijk niet zomaar. Daarvoor zijn een passie voor groene energie en sterke lokale samenwerkingen onmisbaar.

Voor en door Haarlemmermeer

Tegenstroom is een sociale onderneming zonder financieel winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer.  We helpen de gemeente om de energietransitie te versnellen. Op dit moment leveren we aan onze klanten 100% zonnestroom opgewekt door lokale ondernemers. Zo houden we de energie én geldstromen binnen Haarlemmermeer. Lees hier meer over de projecten van Tegenstroom

Onderdeel van het groenste energiecollectief van Nederland

Samen met ruim 60 andere lokale energie-initiatieven vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie.

Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. Dat maakt dat we als collectief door (o.a.) de Consumentenbond en Natuur & Milieu al sinds 2015 worden uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland.

De missie van Om is ervoor zorgen dat heel Nederland “om” gaat en kiest voor groene energie van lokale leveranciers.

Ben jij al om? Bekijk hoe eenvoudig overstappen is.

Lokale ondernemers: de dynamo van onze energie

Als Tegenstroom waren we nergens zonder de lokale ondernemers waar we mee samenwerken. Zij zijn verantwoordelijk voor de opwekking van de groene energie die we aan onze klanten leveren.

De energie van Tegenstroom wordt opgewekt door:

●    Jos Koeckhoven
●    StukArt Tuinen
●    Hein van Elderen
●    Solar Green Point
●    Timo Steenwijk

Deze Haarlemmermeerse ondernemers hebben hun eigen zonnestroomfabriekje. Ze wekken zoveel stroom op, dat ze niet alles zelf nodig hebben. De stroom die ze over hebben, verkopen ze aan ons. Wij leveren die vervolgens aan onze klanten.

Staat jouw naam straks ook tussen het rijtje hierboven? We zijn doorlopend op zoek naar nieuwe opweklocaties. Heb jij een groot dak en interesse om daar zonnepanelen te laten plaatsen als investering? Laat het ons weten, we komen graag langs!

Haarlemmermeer verduurzamen doen we samen

Bij Tegenstroom werken twee mensen: Pia van Hijfte en Andrea van de Graaf. Elke dag weer zetten zij zich ervoor in om Haarlemmermeer een stukje groener te maken.

Doordat we maar met zijn 2-en zijn hebben we weinig overheadkosten en kunnen we de prijzen voor stroom en gas laag houden.

Jij wilt toch ook bijdragen aan de verduurzaming van jouw gemeente?

Meedoen is makkelijk: meld je aan en wij regelen de rest!

Vragen? Mail of bel, Pia of Andrea neemt zelf de telefoon op.

Woon je niet in Haarlemmermeer en wil je toch klant worden? Dat is geen probleem, je bent van harte welkom! Je kunt je gewoon aanmelden. Je kunt ook hier checken of bij om | nieuwe energie een lokaal energie-initiatief aangesloten is in jouw buurt.

Daarom kies je voor Tegenstroom en om | nieuwe energie

●    100% duurzame energie, lokaal opgewekt in je eigen buurt
●    Geen winstoogmerk, maar winst voor jou en de buurt
●    Samen stimuleren we de lokale economie en verduurzaming
●    Sinds 2015 een rapportcijfer 10 van de Consumentenbond
●    Persoonlijk contact, bij ons geen belmenu. Je krijgt Pia of Andrea aan de lijn

Tegenstroom en de Sustainable Development Goals
Sustainable Development Goal 7Sustainable Development Goal 13Sustainable Development Goal 17

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Tegenstroom herkent zich in 3 doelen die aansluiten bij haar doelstellingen.

Hoewel de doelen wereldwijd zijn bepaald en een grote ambitie verwoorden, is eenieder nodig om de ambitie te realiseren. Door gebruik te maken van de SDG’s kan Tegenstroom laten zien welke herkenbare en universele doelen zij als vanzelfsprekend nastreeft.

Hieronder zijn de drie doelen toegelicht.

Doel 7: Verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen

Om SDG 7 te realiseren werken koplopers (ondernemers, moeders, vaders, wetenschappers, ambtenaren, bestuurders) samen om te zorgen dat Nederland in 2030 schone, eerlijke en veilige energie heeft. Tegenstroom levert 100% zonne-energie opgewekt in Haarlemmermeer. Lokaal, veilig en schoon.

Doel 13: Neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden

SDG 13 gaat over alle klimaatactie, alles wat helpt om de opwarming van de aarde onder de 2 graden te houden. Dat kan o.a. door het terugdringen van het broeikasgas CO₂. Dat past ons als gegoten. Naast aandacht voor energiebesparing, zet Tegenstroom zich dagelijks in voor een schone energievoorziening, volledig fossiel vrij. Zo helpen we bewoners in Haarlemmermeer om hun CO₂-uitstoot te verminderen.

SDG 17: partnerschap om doelen te bereiken

Samenwerken en verbinden zit in het dna van Tegenstroom. We inspireren en verbinden de gemeente, haar inwoners, de ondernemers en maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer. Samen zetten we projecten op die bijdragen aan het behalen van de ontwikkelingsdoelen voor 2030. Zoals de organisatie schrijft: Gezamenlijke principes en waarden, een gedeelde visie en gedeelde doelen zijn nodig op mondiaal, regionaal, nationaal en lokaal niveau.
Wij dragen op lokaal niveau graag ons steentje bij.

 

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten