Tegenstroom is een professionele leverancier van stroom én gas.

Het grote verschil met de meeste energiebedrijven is dat Tegenstroom de groenste leverancier* van Nederland is en dat we dichtbij zijn: we werken in en voor Haarlemmermeer. Alles wat we verdienen, investeren we in projecten voor lokale opwekking van schone energie in de polder. 

We moeten af van fossiel en overstappen op duurzame energie – zo simpel is het. Van Den Haag kunnen we jammer genoeg niet teveel verwachten en dus komt het des te meer aan op jou en mij. Er zijn vele manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Overstappen op groene energie is met afstand de makkelijkste manier. Met een paar muisklikken (meer houdt overstappen echt niet in, en nee, je komt geen moment zonder elektriciteit of gas te zitten) is het gebeurd. In één klap je hele elektra-gebruik naar nul CO2 uitstoot, zo makkelijk is het.

En voor iedereen in Haarlemmermeer**, is het extra makkelijk, want Tegenstroom, Haarlemmermeers eigen energiebedrijf, is dus de beste keus voor de groenste stroom (dat vindt de consumentenbond dus en wij natuurlijk ook). Door bij ons je stroom en gas af te nemen, draag je direct bij aan de overgang van fossiele naar schone energie. Wat wil je nog meer?

We wekken zelf groene elektriciteit op (heel veel zonnepanelen) en we kopen windenergie direct bij de bron met langjarige contracten die de groene producent zekerheid bieden. En dat voor een lage prijs. Want door de kleine overhead en zonder hijgende aandeelhouders in de nek, maakt Tegenstroom weinig kosten. De aandeelhouder van Tegenstroom is gemeente Haarlemmermeer.. Die ziet winst in zonnepanelen, energiebesparing, onafhankelijkheid en de bijdrage aan de energietransitie.

Als klant draag je dus direct bij aan de transitie naar een schone, toekomstbestendige energievoorziening in Haarlemmermeer, onafhankelijk van minder stabiele regio’s in de wereld. Overstappen kan hier

We zijn een sociale onderneming. Onze winst is: minder C02-uitstoot, meer sociale betrokkenheid, lokale werkgelegenheid, voldoende financiële middelen om voort te bestaan, te kunnen investeren in nog meer schone energie en - last but not least: investeren in onafhankelijkheid. We halen onze energie nu overal en nergens vandaan. Ook van zeer onstabiele gebieden in de wereld. Hoe lang kan dat nog? Zou jij het ook niet fantastisch vinden als we het gewoon samen regelen, met de buren, met de wijk, met de gemeente? Tegenstroom doet het al, help je mee?

Tegenstroom is opgericht door de gemeente Haarlemmermeer, omdat de gemeente ons geloof in sociaal ondernemen en deelt. En omdat de gemeente behoefte heeft aan lokaal opgewekte duurzame stroom. Ter bevordering van de onafhankelijkheid, voor een schone leefomgeving en om de energierekening van iedereen binnen de gemeente te beheersen. Nu en in de toekomst.

Voor de levering van energie werkt Tegenstroom werkt samen met om | Nieuwe energie (voormalig Duurzame Energie Unie). Om is een energiecollectief zonder winstoogmerk, opgericht door de Windunie, TexelEnergie en Stichting Urgenda. Vanzelfsprekend is om al de groenste stroomleverancier van Nederland in het onafhankelijke landelijk onderzoek dat de Consumentenbond, Greenpeace, Wise en Natuur&Milieu jaarlijks uitvoeren.

Tegenstroom en om delen hun doel: zoveel mogelijk energie lokaal opwekken.

Dat doen we door het realiseren van projecten waarmee schone energie wordt opgewekt. We hebben 1100 woningen van huurders van Ymere voorzien van zonnepanelen, we hebben de 'schooldakrevolutie' ontketend en we werken nu aan een project waarmee we woningen kunnen voorzien van schone warmte van de zon. Om onafhankelijkheid handen en voeten te geven, doen we ook 2 pilot projecten met energieopslag: in een buurtbatterij en in thuisbatterijen. Hoe meer klanten, hoe meer projecten we kunnen realiseren!

Bij Tegenstroom werken twee mensen: Pia van Hijfte en Andrea van de Graaf. Als je je aanmeldt, dan zorgen wij ervoor dat alles wordt geregeld. Meedoen is makkelijk: meld je aan en wij regelen de rest!

*Stroom en gas kopen wij in met de coöperatie Duurzame Energie Unie. In het onderzoek van oa Consumentenbond, Greenpeace en Natuur& Milieu staan wij weer op nummer 1.

**Woon je niet in Haarlemmermeer maar wil je toch klant worden? Geen probleem, je bent van harte welkom! Je kunt je gewoon aanmelden

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in HLMR.

Lees hier

over al onze projecten