Tegenstroom is een professionele leverancier van stroom én gas.

Tegenstroom is 100% fossielvrij en levert alléén maar echt groene energie. Stroom van veel zonnepanelen en windenergie wordt direct bij de bron ingekocht, met langjarige contracten die de windmolenaar zekerheid bieden. Die kan hierdoor makkelijk nieuwe financiering krijgen voor nog meer zonnepanelen en/of windmolens. Zo maakt Tegenstroom het mogelijk dat er extra groene energie wordt gemaakt. Dit uitgangspunt zorgt ervoor Tegenstroom al drie jaar op rij door de Consumentenbond is uitgeroepen tot groenste stroomleverancier van Nederland*. 

Er zijn vele manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Overstappen op groene energie is met afstand de makkelijkste manier. Met een paar muisklikken (meer houdt overstappen echt niet in) is het gebeurd. In één klap je hele elektra-gebruik naar nul CO2 uitstoot, zo makkelijk is het.in

En voor iedereen Haarlemmermeer**, is het extra makkelijk, want Tegenstroom, Haarlemmermeers eigen energiebedrijf, is dus de beste keus voor de groenste stroom (volgens de consumentenbond). Door bij ons je stroom en gas af te nemen, draag je direct bij aan de overgang van fossiele naar schone energie. Wat wil je nog meer?

We hebben ook nog eens lage prijzenDat komt in de eerste plaats omdat Tegenstroom weinig kosten heeft: al het werk wordt gedaan door twee mensen, Pia en Andrea, waarmee je persoonlijk contact hebt, zonder ingewikkeld belmenu. Ten tweede heeft Tegenstroom geen financieel winstoogmerk. De aandeelhouder is de gemeente, die ziet maatschappelijke winst in de bijdrage van Tegenstroom aan duurzaamheid.

Als klant draag je dus direct bij aan de overgang naar een schone, toekomstbestendige energievoorziening in Haarlemmermeer, onafhankelijk van minder stabiele regio’s in de wereld. Overstappen kan hier

We zijn een sociale onderneming. Onze winst is: minder C02-uitstoot, meer sociale betrokkenheid, lokale werkgelegenheid, voldoende financiële middelen om voort te bestaan, te kunnen investeren in nog meer schone energie en - last but not least: investeren in onafhankelijkheid. We halen onze energie nu overal en nergens vandaan. Ook van zeer onstabiele gebieden in de wereld. Hoe lang kan dat nog? Zou jij het ook niet fantastisch vinden als we het gewoon samen regelen, met de buren, met de wijk, met de gemeente? Tegenstroom doet het al, help je mee?

Tegenstroom is opgericht door de gemeente Haarlemmermeer, omdat de gemeente ons geloof in sociaal ondernemen en deelt. En omdat de gemeente behoefte heeft aan lokaal opgewekte duurzame stroom. Ter bevordering van de onafhankelijkheid, voor een schone leefomgeving en om de energierekening van iedereen binnen de gemeente te beheersen. Nu en in de toekomst.

Voor de levering van energie werkt Tegenstroom werkt samen met om | Nieuwe energie (voormalig Duurzame Energie Unie). Om is een energiecollectief zonder winstoogmerk, opgericht door de Windunie, TexelEnergie en Stichting Urgenda. Vanzelfsprekend is om al de groenste stroomleverancier van Nederland in het onafhankelijke landelijk onderzoek dat de Consumentenbond, Greenpeace, Wise en Natuur&Milieu jaarlijks uitvoeren.

Tegenstroom en om delen hun doel: zoveel mogelijk energie lokaal opwekken.

Dat doen we door het realiseren van projecten waarmee schone energie wordt opgewekt. We hebben bijvoorbeeld 1100 woningen van huurders van Ymere voorzien van zonnepanelen. Om onafhankelijkheid handen en voeten te geven, doen we ook 2 demonstratieprojecten met energieopslag: in een buurtbatterij en in thuisbatterijen. Hoe meer klanten, hoe meer projecten we kunnen realiseren!

Bij Tegenstroom werken twee mensen: Pia van Hijfte (oranje stekker) en Andrea van de Graaf (roze stekker). Als je je aanmeldt, dan zorgen wij ervoor dat alles wordt geregeld. Meedoen is makkelijk: meld je aan en wij regelen de rest!

*Stroom en gas kopen wij in met energiecollectief om|nieuwe energie. In het onderzoek van oa Consumentenbond, Greenpeace en Natuur& Milieu staan wij weer op nummer 1.

**Woon je niet in Haarlemmermeer maar wil je toch klant worden? Geen probleem, je bent van harte welkom! Je kunt je gewoon aanmelden

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in HLMR.

Lees hier

over al onze projecten