Tegenstroom levert 100% lokaal opgewekte zonnestroom

Tegenstroom is een sociale onderneming zonder financieel winstoogmerk. Ons doel is een lokale en schone energievoorziening in Haarlemmermeer. We werken samen en realiseren projecten om ons doel te bereiken en houden de energie én geldstromen binnen Haarlemmermeer.

Tegenstroom is opgericht door de gemeente Haarlemmermeer. We helpen de gemeente om de energietransitie te versnellen. Ter bevordering van de onafhankelijkheid, voor een schone leefomgeving en om de energierekening van iedereen binnen de gemeente te beheersen. Nu en in de toekomst.

Aan onze klanten leveren we stroom én gas. Onze stroom is 100% lokaal opgewekte zonnestroom. Vier Haarlemmermeerse ondernemers, Jos Koeckhoven, StukArt Tuinen, Hein van Elderen en Solar Green Point, realiseren hun eigen zonnestroominstallatie. Ze wekken zoveel stroom op, dat ze niet alle stroom zelf nodig hebben. De stroom die ze over hebben, verkopen ze aan ons. Wij leveren het aan onze klanten. De ambitie van Tegenstroom was om al onze stroom ook echt binnen de Ringvaart op te wekken. Dat is dus gelukt! Nu focussen we op meer klanten én meer opweklocaties.

Samen met tientallen andere lokale energie coöperaties vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. Dat maakt dat we als collectief door (o.a.) de consumentenbond al 5 keer zijn uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland. Vanzelfsprekend werken we allemaal zonder winstoogmerk. Samen zijn we om.

Bij Tegenstroom werken twee mensen: Pia van Hijfte  en Andrea van de Graaf. Meedoen is makkelijk: meld je aan en wij regelen de rest! Vragen? Mail of bel, één van ons neemt de telefoon op.

Doordat we maar met zijn 2-en zijn hebben we weinig overheadkosten en kunnen we de prijzen voor stroom en gas laag houden. 

Woon je niet in Haarlemmermeer en wil je toch klant worden? Dat is geen probleem, je bent van harte welkom! Je kunt je gewoon aanmelden.

 

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten