Tegenstroom is een lokaal energiebedrijf

En we hebben een droom: al ons energiegebruik zelf schoon opwekken, in de polder. 

Iedereen in Haarlemmermeer* kan ons daarbij helpen. Door bij ons stroom en gas af te nemen. Gegarandeerd groen en goed geprijsd. 

Wij zijn een bv zonder financieel winstoogmerk. Wij geloven dat winst zich niet alleen laat uitdrukken in geld. Door sociaal te ondernemen laten we zien dat geld verdienen samen gaat met zorg voor elkaar en zorg voor onze planeet. Alles wat we verdienen, investeren we in lokale opwek van duurzame energie.

Onze winst is: minder C02-uitstoot, onafhankelijkheid, meer sociale betrokkenheid, lokale werkgelegenheid, voldoende financiële middelen om voort te bestaan en te kunnen investeren in nog meer schone energie. 

Tegenstroom is opgericht door de gemeente Haarlemmermeer, omdat de gemeente ons geloof in sociaal ondernemen deelt. En omdat de gemeente behoefte heeft aan lokaal opgewekte duurzame stroom. Ter bevordering van de onafhankelijkheid, voor een schone leefomgeving en om de energierekening van iedereen binnen de gemeente te beheersen. Nu en in de toekomst.

Voor de levering van energie werkt Tegenstroom werkt samen met de Duurzame Energie Unie. De Duurzame Energie Unie is een coöperatie zonder winstoogmerk, opgericht door de Windunie, TexelEnergie en Stichting Urgenda. Vanzelfsprekend is de Duurzame Energie Unie al drie jaar op rij de groenste stroomleverancier van Nederland in het landelijke onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Wise en Natuur&Milieu.

Tegenstroom en de Duurzame Energie Unie delen hun doel: zoveel mogelijk energie lokaal opwekken.

Bij Tegenstroom werken twee mensen: Pia van Hijfte en Andrea van de Graaf. Als je je aanmeldt, dan zorgen wij ervoor dat alles wordt geregeld. Meedoen is makkelijk: meld je aan en wij regelen de rest!

*Woon je niet in Haarlemmermeer maar wil je toch klant worden? Geen probleem, je bent van harte welkom! Je kunt je gewoon aanmelden


Je regelt het eenvoudig en snel met onze gratis overstapservice!
Lees meer

Vragen? Stuur een mail
of bel 023 20 40 400van de ontwikkelingen van Tegenstroom.
Lees onze nieuwsbrief.

 

Schrijf in

Tegenstroom plaatst zonnepanelen op huurwoningen van Ymere tegen een vaste lage vergoeding per maand!