Tegenstroom levert 100% lokaal opgewekte zonnestroom

Tegenstroom is een sociale onderneming zonder financieel winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer.  We helpen de gemeente om de energietransitie te versnellen.Op dit moment leveren we aan onze klanten 100% zonnestroom opgewekt door lokale ondernemers. Zo houden we de energie én geldstromen binnen Haarlemmermeer.

Samen met ruim 50 andere lokale energie-initiatieven vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. Dat maakt dat we als collectief door (o.a.) de consumentenbond al 6 keer zijn uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland. Vanzelfsprekend werken we allemaal zonder winstoogmerk. Samen zijn we om.

Aan onze klanten leveren we stroom én gas. Onze stroom is 100% lokaal opgewekte zonnestroom. Vijf Haarlemmermeerse ondernemers, Jos Koeckhoven, StukArt Tuinen, Hein van Elderen, Solar Green Point en Timo Steenwijk hebben hun eigen zonnestroominstallatie. Ze wekken zoveel stroom op, dat ze niet alle stroom zelf nodig hebben. De stroom die ze over hebben, verkopen ze aan ons. Wij leveren het aan onze klanten. De ambitie van Tegenstroom was om al onze stroom ook echt binnen de Ringvaart op te wekken. Dat is dus gelukt! Nu focussen we op meer klanten én meer opweklocaties. Heb je een groot dak en interesse in een business case met zonnepanelen? Laat het ons weten, we komen graag langs!

Bij Tegenstroom werken twee mensen: Pia van Hijfte  en Andrea van de Graaf. Meedoen is makkelijk: meld je aan en wij regelen de rest! Vragen? Mail of bel, één van ons neemt de telefoon op. Doordat we maar met zijn 2-en zijn hebben we weinig overheadkosten en kunnen we de prijzen voor stroom en gas laag houden. 

Woon je niet in Haarlemmermeer en wil je toch klant worden? Dat is geen probleem, je bent van harte welkom! Je kunt je gewoon aanmelden. Je kunt ook hier checken of bij om | nieuwe energie een lokaal energie-initiatief aangesloten is in jouw buurt.

De voordelen van Tegenstroom en om | nieuwe energie:

  • 100% duurzame energie, lokaal opgewekt in je eigen buurt
  • Geen winstoogmerk, maar winst voor jou en het milieu
  • Samen stimuleren we de lokale economie en verduurzaming
  • Al 6 jaar op rij een rapportcijfer 10 van de Consumentenbond
  • Voordelige tarieven!

 

 

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten