Tegenstroom levert 100% lokaal opgewekte zonnestroom

Tegenstroom is in 2014 opgericht. De slogan was dat we af moesten van het gas van Poetin. Dat vond men toen nogal vergezocht. Momenteel zitten we middenin de pijnlijke waarheid. We maken ons zorgen maken over de betaalbaarheid van energie. En natuurlijk ook over klimaatverandering.

In de politiek wordt de roep steeds groter om energiebedrijven weer terug te brengen in publieke handen. Dat vinden wij ook een goed idee. Sterker nog, ook hierin zijn we onze tijd vooruit: de gemeente Haarlemmermeer is onze 100% aandeelhouder.

Betaalbare energie

Wij hebben als doel om zo snel en zo veel mogelijk duurzame, lokale én betaalbare energie op te wekken. Wij zien energie als een nutsvoorziening, geen commercieel product. Jammer genoeg is de prijs voor groene stroom nog steeds afhankelijk van de landelijke energiemarkt (gewoonweg omdat de zon niet altijd schijnt). Langzamerhand zal dit veranderen en kunnen we met lokale opwek energie betaalbaar houden.

Op dit moment leveren we aan onze klanten 100% zonnestroom opgewekt door lokale ondernemers. Zo houden we de energie én geldstromen binnen Haarlemmermeer. We leveren ook gas, helaas fossiel aardgas. Om dat te 'vergroenen' planten we bomen en struiken in Nederlandse voedselbossen.

We helpen de gemeente met het versnellen van de energietransitie. Hier lees je meer over de projecten die we doen. We zijn ook mede-oprichter van de Energiebank Haarlemmermeer. We helpen mensen die moeite hebben de energienota. Hulp nodig of wil je helpen? Kijk op de website.

Geen belmenu

Tegenstroom wordt vanaf de start gerund door Pia van Hijfte en Andrea van de Graaf. Doordat we maar met zijn 2-en zijn, hebben we weinig overheadkosten, kunnen we de prijzen relatief laag houden en is er geen belmenu; als je ons belt krijg je ons gelijk aan de telefoon (of we bellen terug).

Doe je met ons mee? Meedoen is makkelijk, meld je aan en wij regelen de rest!

Vragen? Mail of bel, Pia òf Andrea neemt de telefoon op.

Woon je niet in Haarlemmermeer en wil je toch klant worden?

Dat is geen probleem, je bent van harte welkom! Je kunt je gewoon aanmelden. Je kunt ook checken of bij om|nieuwe energie  een lokaal energie-initiatief aangesloten is bij jou in de buurt.

Onderdeel van het groenste energiecollectief van Nederland

Samen met ruim 75 andere lokale energie-initiatieven vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om|nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in onze eigen regio. Dat maakt dat we als collectief door (o.a.) de Consumentenbond en Natuur & Milieu al sinds 2015 worden uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland.

De missie van om|nieuwe energie is ervoor zorgen dat heel Nederland “om” gaat en kiest voor groene energie van lokale leveranciers.

Ben jij al om? Bekijk hoe eenvoudig overstappen is.

Daarom kies je voor Tegenstroom en om|nieuwe energie:

●    100% duurzame energie, lokaal opgewekt in je eigen buurt
●    Geen winstoogmerk, maar winst voor jou en de buurt
●    Samen stimuleren we de lokale economie en verduurzaming
●    Sinds 2015 een rapportcijfer 10 van de Consumentenbond
●    Persoonlijk contact, bij ons geen belmenu. Je krijgt Pia of Andrea aan de lijn

Tegenstroom en de Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goal 7Sustainable Development Goal 13Sustainable Development Goal 17

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Tegenstroom herkent zich in 3 doelen die aansluiten bij haar doelstellingen.

Hoewel de doelen wereldwijd zijn bepaald en een grote ambitie verwoorden, is eenieder nodig om de ambitie te realiseren. Door gebruik te maken van de SDG’s kan Tegenstroom laten zien welke herkenbare en universele doelen zij als vanzelfsprekend nastreeft.

Hieronder zijn de drie doelen toegelicht.

Doel 7: Verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen

Om SDG 7 te realiseren werken koplopers (ondernemers, moeders, vaders, wetenschappers, ambtenaren, bestuurders) samen om te zorgen dat Nederland in 2030 schone, eerlijke en veilige energie heeft. Tegenstroom levert 100% zonne-energie opgewekt in Haarlemmermeer. Lokaal, veilig en schoon.

Doel 13: Neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden

SDG 13 gaat over alle klimaatactie, alles wat helpt om de opwarming van de aarde onder de 2 graden te houden. Dat kan o.a. door het terugdringen van het broeikasgas CO₂. Dat past ons als gegoten. Naast aandacht voor energiebesparing, zet Tegenstroom zich dagelijks in voor een schone energievoorziening, volledig fossiel vrij. Zo helpen we bewoners in Haarlemmermeer om hun CO₂-uitstoot te verminderen.

SDG 17: partnerschap om doelen te bereiken

Samenwerken en verbinden zit in het dna van Tegenstroom. We inspireren en verbinden de gemeente, haar inwoners, de ondernemers en maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer. Samen zetten we projecten op die bijdragen aan het behalen van de ontwikkelingsdoelen voor 2030. Zoals de organisatie schrijft: Gezamenlijke principes en waarden, een gedeelde visie en gedeelde doelen zijn nodig op mondiaal, regionaal, nationaal en lokaal niveau.
Wij dragen op lokaal niveau graag ons steentje bij.

 

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten