100% deelname zonnepanelen Bornholm!

- 2 APRIL 2014 - Na Graan voor Visch is nu Bornholm aan de beurt: huurders van Ymere kiezen voor zonnepanelen op het dak en krijgen van het lokale energiebedrijf Tegenstroom een aanbieding. Blok 1 en 2 hebben de aanbieding gehad en alle bewoners doen mee. Logisch, het levert de huurder per direct een lagere energierekening op, minstens 50 euro per jaar. De panelen zullen komende weken al worden geïnstalleerd op de eerste 2 blokken. 

Hoe werkt het?

Op een dak van een huurwoning van Ymere plaatst Meermaker acht zonnepanelen. Zonder dat de huurder, noch de eigenaar Ymere, zelf hoeft te investeren. Aan Meermaker betaalt de huurder een vaste lage vergoeding per maand. Omdat het maandelijks voorschotbedrag dat de huurder aan het energiebedrijf moet betalen, meer daalt dan de vergoeding aan Meermaker, heeft de huurder per direct een lagere energierekening.

5 Miljoen kWh zonnestroom in Haarlemmermeer

Ymere verhuurt in Haarlemmermeer ongeveer 5.000 eengezinswoningen, met een geschikt dak voor zonnepanelen. Deze bewoners zullen komende twee jaar stapsgewijs een aanbieding krijgen van Tegenstroom. Andrea van de Graaf (Directeur Tegenstroom): “Ons doel is om 3.000 huurwoningen te voorzien van zonnestroom. Dat zijn 24.000 zonnepanelen en ruim 5 miljoen kWh lokaal opgewekte schone stroom. Een flinke stap in de richting van een onafhankelijke duurzame energievoorziening in Haarlemmermeer”.

Ymere helpt bewoners met beheersen van de energierekening

Woningcorporatie Ymere vindt de milieuwinst belangrijk, maar stuurt ook op het beheersen van de energierekening van bewoners. “Bewoners gaan er onmiddellijk met tientallen euro’s per jaar op vooruit” zegt Fred de Ruijter, Regiomanager Ymere. “En het vaste maandbedrag blijft twintig jaar gelijk. Onze huurders hebben komende tijd dus minder last van prijsstijgingen”.

Meer info op: www.tegenstroom.nl/groene-energie/ymere-zonnepanelen

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten