Lokale energie in Corona-tijd

We beleven met zijn allen een bijzondere situatie vanwege het Coronavirus. In dit bericht wil ik graag drie dingen toelichten: het belang van Koop Lokaal, thuis ander energiegebruik en de energieprijzen in tijden van Corona.

Koop Lokaal

Gelukkig is er in deze tijd veel aandacht voor lokale ondernemers. Mensen zien steeds meer dat het best logisch en belangrijk is om je aankopen dicht bij huis te doen, bij de lokale boer, de lokale boekhandel en zo voort. Dat kan natuurlijk ook voor energie! Lokale opwek en gebruik, is beter voor de economie en als je ook nog schone energie opwekt, ook beter voor de omgeving. Mocht je nog niet om zijn, doe dan nu wat je vast al een tijdje van plan was, sluit je aan bij Tegenstroom! 

Hoeveel energie gebruik je thuis?

We zijn allemaal veel meer thuis dan gebruikelijk. Best kans dat je meer energie gebruikt dan voorgaande jaren in deze periode. Om vervelende verrassingen bij de jaarrekening te voorkomen, kan het verstandig zijn om je maandbedrag iets te verhogen. Ben je Tegenstroom-klant, dan krijg je elke maand een gebruiksoverzicht. Vergelijk het verbruik van een maand in corona-tijd met het verbruik van dezelfde maand in 2019. Is het veel hoger? Neem contact met ons op, we helpen je graag. Onderaan dit bericht hebben we een paar tips die je kunnen helpen energie te besparen.

Energieprijzen in tijden van Corona

Er is de laatste dagen veel te doen rondom de lage energietarieven. Twee zachte winters op rij en een extreem lage olieprijs als gevolg van de Coronacrisis (sterk verminderde vraag) en ruzie tussen Rusland en Saoedi Arabië. Hét moment om over te stappen, hoor je om je heen. Reken je niet rijk, want de verschillen zijn zo klein dat een overstap voor een gemiddeld gezin misschien een paar tientjes per jaar scheelt.

Uiteraard dalen de prijzen ook. Bij ons en betaal je bij ons ongeveer hetzelfde als bij andere groene aanbieders. Wat wel oploopt is het verschil tussen mensen met een vast contract en onze huidige variabele tarieven. Heb je bij ons geen vast contract, dan betaal je het variabele tarief. Dat tarief passen we elk half jaar aan, op 1 januari en 1 juli. Het variabele tarief zal per 1 juli dan ook vrijwel zeker dalen (zouden de prijzen zijn gestegen, dan stijgt het variabele tarief ook pas later, dan heb je als klant dus juist voordeel). Ben je onze klant en heb je geen vast contract, dan kan je 2 dingen doen: gewoon lekker laten, de prijs daalt per 1 juli vanzelf. Of oversluiten naar een vast contract. Wil je dat? Laat het ons weten! Bel of mail Pia: 023-20 40 400, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We wensen je veel gezondheid toe.

Vriendelijke groet,

Pia en Andrea

energiebesparen

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten