Gezonde business case met zonnepanelen op je dak

Ben je een ondernemer, heb je een groot dak, een aansluiting voor grootverbuik en wil je wel een investering doen met een gezond rendement! Leg zonnepanelen op je dak.

Jos Koeckhoven, Hein van Elderen, Timo Steenstra, Stan Verheijen en StukArt Tuinen wekken al hun eigen zonnestroom op. Zelfs zoveel dat ze niet alle stroom zelf nodig hebben. Die stroom verkopen ze aan Tegenstroom, wij leveren het aan bewoners en bedrijven in Haarlemmermeer. Zo blijven de geld- en energiestromen in de polder.

De gemeente Haarlemmermeer wil graag samen met ondernemers meer zonnepanelen realiseren op grote bedrijfsdaken. Ze heeft Tegenstroom gevraagd om daarbij te helpen. Tegenstroom helpt u nu gratis door alle stappen heen. Van haalbaarheidsonderzoek en subsidie-aanvraag tot het vergelijken van offertes. Wij geven onafhankelijk advies en je kunt zelf beoordelen of dit een goede investering voor je is. Er is dit jaar nog SDE++ subsidie beschikbaar. Deze subsidie van de Rijksoverheid geeft 15 jaar lang een vast bedrag voor elke opgewekte kWh zonnestroom. Aanvragen van de subsidie kan nog tot het najaar.

Meer weten?
Bel Pia of Andrea op 023 20 40 400 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We komen graag een keer langs (fysiek of digitaal) voor een verkennend gesprek, dan lopen we samen door alle stappen heen en kijken wat dit je oplevert.

Lees hier over Haarlemmermeerse ondernemers die al zon op dak hebben.

Hoe werkt het?
De ondernemers realiseren hun eigen zonnestroominstallatie. De belangrijkste stappen zijn: vergunning aanvragen (indien nodig, meestal niet), subsidie aanvragen bij de overheid (SDE++, 15 jaar lang een bedrag per opgewekte kWh), aansluiting in orde maken (bij Liander) en opdracht geven aan een installateur voor de aanleg van de panelen. Tegenstroom kan helpen bij deze stappen. Wek je meer op dan je zelf gebruikt, dan koopt Tegenstroom die stroom en levert dat aan haar klanten. De businesscase draait dus op twee inkomstenstromen: de subsidie en de stroomverkoop. Samen levert dat voldoende op om de investering binnen ongeveer 8 jaar terug te verdienen.
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten