Tegenstroom groenste stroomleverancier

Vandaag is DE Unie uitgeroepen tot is de groenste stroomleverancier van Nederland. En hoe kan het ook anders: Tegenstroom koopt haar stroom - als we die niet zelf opwekken - in bij DE Unie! Klanten van Tegenstroom kunnen nu met recht zeggen: wij hebben de groenste stroom! Nederlandse wind en heel veel Haarlemmermeerse zon: op daken van Ymere-huurders liggen bijna 8.000 zonnepanelen! Voor ons geldt de kop in de Volkskrant (‘energiemaatschappijen minder groen geworden’) dan ook niet, want groener kan niet!.

Energiecoöperatie DE Unie kreeg van de onderzoekers (consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur&Milieu, WNF en WISE) het cijfer 10. Wat krijgen we als we straks al die schone stroom óók nog ín HLMR opwekken?

Tegenstroom en DE Unie delen de 1e plaats met Pure Energie en Qurrent. Die leveren ook 100% groene energie. Verschil met deze leveranciers is dat Tegenstroom en DE Unie geen winstoogmerk hebben en een onafhankelijke lokale energievoorziening als doel. Zo blijft niet alleen de energie maar ook de geldstroom in Haarlemmermeer.

Nog niet overgestapt? Doe het gelijk hier!

Over DE Unie

De Duurzame Energie Unie verzorgt de levering van energie voor lokale duurzame energie-initiatieven. DE Unie is een coöperatie zonder winstoogmerk die de aangesloten leden, waaronder Tegenstroom, helpt om een lokale duurzame energievoorziening op gang te krijgen.  Zo werken we samen toe naar een meer decentrale, onafhankelijke energievoorziening en meer controle over de energieketen vanuit de bewoners. 

Lees hier het hele artikel van de Consumentengids

27 oktober 2015

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten