Over groen gas

Gas is niet groen, maar voor veel mensen nog steeds de belangrijkst bron van warmte in huis. We kopen ons gas in op de Nederlandse handelsmarkt, samen met met het collectief om|nieuwe energie. De aanvoer en distributie van aardgas door Nederland wordt verzorgd door o.a. de Nederlandse Gasunie.

We willen graag overstappen van gas naar andere bronnen van warmte. Totdat we zover zijn, maken we ons gas voor jou alsnog duurzaam. Wij doen dit door in de winterperiode 2022-2023 maar liefst 30.000 bomen en struiken aan te planten in nieuw te ontwikkelen Nederlandse voedselbossen. Het planten van bomen en struiken is één van de meest eenvoudige oplossingen om de hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer terug te dringen.
Hier lees je er meer over.

Echt groen gas: groen gas wordt gemaakt door het vergisten van organisch materiaal. In Haarlemmermeer wordt het gemaakt door afvalbedrijf Meerlanden in Rijsenhout. In hun 'groene energiefabriek' maken ze groengas van het groente- fruit- en tuinafval van alle bewoners in Haarlemmermeer en omstreken. 

Rijden op bananenschillen: het groene gas wordt gebruikt voor wegtransport: vuilniswagens en personenauto's rijden erop, ook de Panda van Andrea. Dat is top! Hoe meer we scheiden, hoe meer groengas kan worden gemaakt (blijf scheiden dus!).

Te weinig voor verwarmen: we zullen echter nooit genoeg groengas kunnen produceren om alle aardgas die we nu gebruiken, te vervangen. Al onze huizen verwarmen met groengas is dus onhaalbaar. Vandaar dat we zoeken naar alternatieven voor verwarming. Een warmtenet, zonnecollectoren (met opslag), infraroodpanelen en warmtepompen zijn op dit moment de meest kansrijke. Een warmtepomp haalt energie (warmte) uit de lucht, het water of de aarde.

We doen nog geen project met groene warmte, maar willen dat wel graag. Heb je ideeën of tips? Laat het ons weten!

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten