Over groen gas

Gas is niet groen, maar voor veel mensen nog steeds de belangrijkst bron van warmte in huis. We willen graag overstappen van gas naar andere bronnen van energie. Totdat we zover zijn, maken we ons gas voor jou alsnog duurzaam. Dat doen we door ons gas te vergroenen via een duurzaam energieproject. We steunen een 42 MW windenergieproject in het Jaisalmer district in de staat Rajasthan in India. Het project omvat 20 windturbines met een capaciteit van 2.1 MW. Het windpark ligt bij het dorp Mokal.

Het hoofddoel van het project is het opwekken van elektriciteit uit duurzame bron, windenergie dus. Tegelijkertijd heeft dit windpark een positieve impact op de lokale bevolking door werkgelegenheid, mogelijkheid tot scholing, meer economische kansen en verbeterde infrastructuur. Daarnaast wordt het gebruik van schone energie bevordert en wordt het tekort aan energie in de regio aangevuld. Meer weten over het project? Mail of bel ons!

Echt groen gas: groen gas wordt gemaakt door het vergisten van organisch materiaal. In Haarlemmermeer wordt het gemaakt door afvalbedrijf Meerlanden in Rijsenhout. In hun 'groene energiefabriek' maken ze groengas van het groente- fruit- en tuinafval van alle bewoners in Haarlemmermeer en omstreken. 

Rijden op bananenschillen: het groene gas wordt gebruikt voor wegtransport: vuilniswagens en personenauto's rijden erop, ook de Panda van Andrea. Dat is top! Hoe meer we scheiden, hoe meer groengas kan worden gemaakt (blijf scheiden dus!).

Te weinig voor verwarmen: we zullen echter nooit genoeg groengas kunnen produceren om alle aardgas die we nu gebruiken, te vervangen. Al onze huizen verwarmen met groengas is dus onhaalbaar. Vandaar dat we zoeken naar alternatieven voor verwarming. Zonnecollectoren, infraroodpanelen en warmtepompen zijn op dit moment de meest kansrijke. Een warmtepomp haalt energie (warmte) uit de lucht, het water of de aarde.

We doen nog geen project met groene warmte, maar willen dat wel graag. Heb je ideeën of tips? Laat het ons weten!

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten