Groen gas

Groen gas van Tegenstroom is gewoon aardgas. Dat kan helaas nog niet anders*. Elke m3 gas die we gebruiken compenseren we door steun te geven aan 4 windturbines in India.

Het duurzame project bestaat uit de bouw, de inbedrijfstelling, het onderhoud en het managen van vier windturbines met een capaciteit van samen 8.4 MW in het district Jaisalmer in Rajashtan, India, ten behoeve van de textielindustrie. Hier lees je meer over het project.

*Kleine nuance: bij Meerlanden in Rijsenhout wordt in 'de groene energiefabriek' groengas gemaakt van het groente- fruit- en tuinafval van alle bewoners in Haarlemmermeer. Het groene gas wordt gebruikt voor wegtransport: vuilniswagens én personenauto's rijden erop, ook de Panda van Andrea. Dat is top! Hoe meer we scheiden, hoe meer groengas kan worden gemaakt (blijf scheiden dus!). We zullen echter nooit genoeg groengas kunnen produceren om alle aardgas die we nu gebruiken te vervangen. Al onze huizen verwarmen met groengas is dus onhaalbaar. Vandaar dat we zoeken naar alternatieven voor verwarming. Ggebruik van de zon (zonnecollectoren) en warmtepompen zijn op dit moment de meest kansrijke . Een warmtepomp haalt energie (warmte) uit de lucht, het water of de aarde.

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in HLMR.

Lees hier

over al onze projecten