Alles over groen gas

Groen gas van Tegenstroom is gewoon aardgas. Dat kan helaas nog niet anders. Elke m3 gas die we gebruiken compenseren we door steun te geven aan 25 windturbines in India met een capaciteit van 0.6 MW. Hier lees je meer over het project.

Echt groen gas: groen gas wordt gemaakt door het vergisten van organisch materiaal. In Haarlemmermeer wordt het gemaakt door afvalbedrijf Meerlanden in Rijsenhout. In hun 'groene energiefabriek' maken ze groengas van het groente- fruit- en tuinafval van alle bewoners in Haarlemmermeer en omstreken. 

Rijden op bananenschillen: het groene gas wordt gebruikt voor wegtransport: vuilniswagens en personenauto's rijden erop, ook de Panda van Andrea. Dat is top! Hoe meer we scheiden, hoe meer groengas kan worden gemaakt (blijf scheiden dus!).

Te weinig voor verwarmen: we zullen echter nooit genoeg groengas kunnen produceren om alle aardgas die we nu gebruiken, te vervangen. Al onze huizen verwarmen met groengas is dus onhaalbaar. Vandaar dat we zoeken naar alternatieven voor verwarming. Zonnecollectoren, infraroodpanelen en warmtepompen zijn op dit moment de meest kansrijke. Een warmtepomp haalt energie (warmte) uit de lucht, het water of de aarde.

We doen nog geen project met groene warmte, maar willen dat wel graag. Heb je ideeën of tips? Laat het ons weten!

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten