Groen gas

Groen gas van Tegenstroom is gewoon aardgas. Dat kan helaas nog niet anders*. Elke m3 gas die we gebruiken compenseren we door steun te geven aan 4 windturbines in India.

Het duurzame project bestaat uit de bouw, de inbedrijfstelling, het onderhoud en het managen van vier windturbines met een capaciteit van 8.4 MWh in het district Jaisalmer in Rajashtan, India, ten behoeve van de textielindustrie. Hier lees je meer over het project.

Als je overstapt, help je mee om samen energie in Haarlemmermeer te brengen. Want ook warmte willen we straks in de polder produceren. Grote kans  dat we hier dus geen gas meer voor gaan gebruiken. Want van gas moeten we af, zo simpel is het. Op dit moment werken we samen met Ymere en het bedrijfje 'SamenWarm' om een wijk te verwarmen met de zon, volgens hetzelfde concept als de zonnepanelen: huurder betaalt een vast maandbedrag en bespaart vanaf dag 1. Warmte komt van een – voor Nederland – nieuw collectief verwarmingsconcept: in de zomer wordt een grote ondergrondse buffer verwarmd met zonnecollectoren om in de winter te gebruiken voor verwarming. Via een leidingsysteem (buurtnet) circuleert het warme water tussen woningen en buffer. Een aardwarmtepomp zorgt dat er altijd genoeg warmte is.

*Kleine nuance: bij Meerlanden in Rijsenhout wordt in 'de groene energiefabriek' groengas gemaakt van het groente- fruit- en tuinafval van alle bewoners in Haarlemmermeer. Het groene gas wordt gebruikt voor wegtransport: vuilniswagens én personenauto's rijden erop, ook de Panda van Andrea. Dat is top! Hoe meer we scheiden, hoe meer groengas kan worden gemaakt (blijf scheiden dus!). We zullen echter nooit genoeg groengas kunnen produceren om alle aardgas die we nu gebruiken te vervangen. Al onze huizen verwarmen met groengas is dus onhaalbaar. Vandaar dat we zoeken naar alternatieven voor verwarming. Ggebruik van de zon (zonnecollectoren) en warmtepompen zijn op dit moment de meest kansrijke . Een warmtepomp haalt energie (warmte) uit de lucht, het water of de aarde.

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in HLMR.

Lees hier

over al onze projecten