Tegenstroom krijgt weer een 10 van de Consumentenbond

20 November 2020 - Voor het 6de jaar op rij is Tegenstroom uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland. Dat maakten de organisaties de Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu zojuist bekend in de Stroomranking 2020. Tegenstroom is, samen 49 andere energie-initiatieven onderdeel van het collectief om | nieuwe energie. Samen scoren we opnieuw het rapportcijfer 10 op de onderdelen investeringen, inkoop en levering.  

weer een 10Klanten van Tegenstroom ontvangen 100% in Haarlemmermeer opgewekte zonnestroom.

We verkopen nu zonnestroom van vier lokale productielocaties: stroom van StukArt Tuinen (Nieuw Vennep), stroom van Hoeve Voorzorg (Zwanenburg), stroom van Solar Green Point (Rijsenhout) en stroom van Jos Koeckhoven (Hoofddorp).
<update 2021: inmiddels 5 productielocaties,
Timo Steenwijk uit Abbenes is erbij gekomen>.

Gezamenlijk wekken de ondernemers meer op dan Tegenstroom nodig heeft voor haar klanten. Word nu klant, dan ontvang je ook 100% in Haarlemmermeer opgewekte zonnestroom!

Lokale energie heeft in de laatste jaren een enorme vlucht genomen

We zien dat het aantal lokale energie-initiatieven enorm is gegroeid de afgelopen jaren. “We hebben de laatste jaren gezien dat steeds meer mensen bewust afstappen van commerciële energie en zich aansluiten bij onze lokale energiebeweging” zegt Andrea van Tegenstroom. “Ieder jaar kijken we weer uit naar dit moment omdat het voor de consument een belangrijk onderzoek is om erachter te komen hoe duurzaam jouw leverancier écht is. Die transparantie vinden we heel erg belangrijk, juist omdat er zoveel misstanden in deze sector zijn. En dit is het bewijs dat het ontwikkelen en leveren van 100% groene energie écht mogelijk is, wanneer we dit op lokaal niveau doen.”

Sinds 2015 eindigt Tegenstroom samen met om | nieuwe energie steevast op de hoogste plaats binnen de Stroomranking. Het collectief laat daarmee veel grote leveranciers achter zich door uitsluitend groene energie op lokaal niveau in Nederland op te wekken.

Nog steeds een onvoldoende voor veel leveranciers

Het onderzoek vergeleek alle bekende energieleveranciers in Nederland. In totaal werd van 34 leveranciers voor de consumentenmarkt onderzocht hoe duurzaam zij zijn op het gebied van investering, inkoop en levering van energie. Veel leveranciers scoren nog steeds erg mager en dragen gering bij aan de verduurzaming van Nederland. In totaal kregen 20 leveranciers een onvoldoende. Een groot deel van de stroomleveranciers in Nederland doet zich dus nog steeds groener voor dan ze zijn.

Bekijk hier het rapport van de Stroomranking 2020

Meer informatie over het om | nieuwe energie collectief is te vinden op https://www.samenom.nl/.

Andrea
20 november 2020

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten