Energieprijzen omlaag én omhoog in 2016

De meeste klanten van Tegenstroom hebben een contract voor onbepaalde tijd met variabele prijzen voor gas en/of stroom. Dat betekent dat de prijzen elk half jaar worden aangepast, per 1 januari en 1 juli. Hier vind je onze nieuwe prijzen zoals die gelden van 1 januari tot 1 juli 2016

In het kort kunnen we zeggen dat de kale kostprijs voor zowel gas als stroom is gedaald: stroom ruim een halve cent per kWh, gas 2,5 cent per m3. Deze prijsdaling rekenen we vanzelfsprekend aan onze klanten* door. 

Deze kale prijs bepaalt voor ongeveer 30% (stroom) en 45% (gas) de uiteindelijke prijs die jullie aan ons betalen. De rest is belasting en btw die we allemaal betalen aan de overheid. Die is ook veranderd.

Het goede nieuws is dat de belasting op stroom is gedaald met ruim 1,5 cent. Dat betekent dat de stroomprijs die we uiteindelijk betalen daalt met een kleine 3 cent per kWh. De belasting op gas is echter verhoogd met maar liefst 6 cent. Ondanks de flinke daling van de kale prijs, stijgt de prijs die jij uiteindelijk betaalt bijna 5 cent per m3.

Of we er met zijn allen dus op vooruit gaan dit jaar valt nog te bezien en hangt heel erg af van de buitentemperatuur, want het meeste gas verbruiken we immers in de winter. De kou is uitzonderlijk laat gekomen, wie zegt ons wanneer hij weer vertrekt? Tegenstroom heeft inmiddels zo’n 1200 klanten en ruim 8.000 zonnepanelen op daken van huurders van Ymere gerealiseerd. Doe je ook mee? Overstappen is gratis en makkelijk, doe het gelijk! Je ontvangt van ons de originele deurbelsticker!

 

*dit geldt voor klanten met een contract voor onbepaalde tijd en variabele prijzen. Heb je een jaarcontract? Dan gelden voor jou de prijzen van het jaarcontract. Jaarcontracten die aflopen, gaan automatisch over in een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven.

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten