Open huis voor zonne-energie in Graan voor Visch 16000

Huurders van Ymere laten hun zonnepanelen zien.

Van 12 t/m 16 mei stellen bewoners van de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch hun huis open voor iedereen die misschien wel zonnepanelen wil op zijn/haar huis en wil weten wat daar bij komt kijken. Bewoners van diverse huizen in Graan voor Visch 16000 laten zien wat er nodig is om stroom van het dak in huis te krijgen en delen hun ervaring met de opwek van schone zonnestroom. 

Deze huizen in Graan voor Visch zijn open:

  • 16428, maandag 12 mei van 15-17 uur;
  • 16315, dinsdag 13 mei de hele dag en
  • 16608, donderdag 15 mei van 18:30-20:30 uur.

De betreffende bewoners zijn huurders van woningcorporatie Ymere. Zij kregen via een project van het lokale energiebedrijf Tegenstroom 8 zonnepanelen op hun dak. Inmiddels zijn op 50 huurwoningen van Ymere in Graan voor Visch zonnepanelen geïnstalleerd. Dit zijn de eerste van 24.000 panelen die de komende twee jaar worden geïnstalleerd op daken van huurwoningen van Ymere in Haarlemmermeer. Het project is een initiatief van Tegenstroom, samen met de gemeente Haarlemmermeer en woningcorporatie Ymere.

5 Miljoen kWh zonnestroom in Haarlemmermeer

Andrea van de Graaf, directeur van Tegenstroom: “Ons doel is om 3.000 huurwoningen te voorzien van zonnestroom. Dat zijn 24.000 zonnepanelen en ruim 5 miljoen kWh lokaal opgewekte schone stroom. Samen werken we aan een volledige schone en lokale energievoorziening. Onafhankelijk van andere, vaak verre landen. En als klap op de vuurpijl een lagere energierekening, want deze zonnestroom is minstens 50 euro per jaar goedkoper voor de bewoner.”

Solar Days

De open zonnehuizenroute is onderdeel van de ‘Solar Days’, een landelijke actie om zonne-energie te promoten. Verspreid over heel Nederland zijn verschillende activiteiten, workshops en ook open huizen. Kijk voor meer informatie op www.solardays.nl.

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.



van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten