Energiebank betaalt achterstallige energienota voor kwetsbare huishoudens

Doneer je energiecompensatie, de Rabobank verdubbelt elke donatie!

In november én december krijgt elk huishouden 190 euro energiecompensatie, ook als je die niet per se nodig hebt. Dit geld is bedoeld om huishoudens die krap bij kas zitten te helpen. Wij roepen mensen op hun energiecompensatie te doneren aan de Energiebank. Met de donaties betalen wij energienota’s van een huishouden met betalingsproblemen. We hebben al € 5.660 aan donaties opgehaald. Doe je ook mee? Het coöperatiefonds van de Rabobank verdubbelt elk gedoneerd bedrag!

QR codes voor donatie

Energiecoaches helpen met besparen

Onze energiecoaches gaan op huisbezoek om kwetsbare huishoudens te helpen met het besparen van energie. Ze geven voorlichting en plaatsen energiebesparende middelen. Denk daarbij aan led-lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Doel is om bij de mensen te helpen het energieverbruik structureel te verlagen.

Nu ook betaling van achterstallige energienota’s

Door de ontplofte energieprijzen is bij veel huishoudens de energienota zo hoog dat elke maand met angst en beven wordt uitgekeken naar de afschrijving. Met het geld van de donaties kan de energiebank bij geselecteerde huishoudens, achterstallige rekeningen betalen. Betalingsachterstanden geven stress. De Energiebank wil helpen de stress te verlichten. Voorwaarde is dat de energienota en eventuele achterstanden worden gedeeld met de energiecoach en dat wordt ingestemd met monitoren van het energiegebruik. Dan kan de energiecoach helpen het gebruik structureel terug te brengen. Het maximaal te vergoeden bedrag is € 380, het bedrag van de energiecompensatie van november en december.

Hoe worden de huishoudens geselecteerd?

We kunnen rekeningen betalen van huishoudens die een afspraak hebben gemaakt met een energiecoach en die in aanmerking komen voor de energiecompensatieregeling van de gemeente. Maar ook van mensen die nét daarbuiten vallen. Minimaal twee energiecoaches beslissen hierover.

Over het coöperatiefonds van de Rabobank

De Rabobank geeft een deel van haar winst terug aan de samenleving. Rabobank Regio Schiphol doneert vanuit het coöperatiefonds aan maatschappelijke doelen en initiatieven in de regio die bijdragen aan de thema’s van de Rabobank: Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Energietransitie, Financieel Gezond Leven en Banking4Food. Deze bijdrage raakt de thema’s Energietransitie en Financieel Gezond Leven.

12 december 2022
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten