Tegenstroom | om opnieuw de groenste leverancier van NL!

Voor het vierde jaar op rij is Tegenstroom met het collectief om | nieuwe energie verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland! In het jaarlijks terugkerende onafhankelijke onderzoek van WISE, Natuur & Milieu, Greenpeace en de Consumentenbond hebben we opnieuw het rapportcijfer 10 gehaald. Daarmee laten we grote namen als Nuon en Essent en zelfs bekende groene leveranciers als Greenchoice en Vandebron achter ons.  

De onderzoekers schrijven: “Consumenten worden verleid met reclamespotjes van energiemaatschappijen vol natuur, groene weiden, windmolens en zonnepanelen. Maar tegelijkertijd leveren sommige van diezélfde bedrijven vervuilende grijze stroom aan bedrijven, scholen en ziekenhuizen. Dit zorgt voor een misleidend beeld”.

Andrea van de Graaf, directeur:

 “Bij Tegenstroom | om is dat heel anders. Sowieso geven we geen geld uit aan reclamespotjes, we zetten alles in voor meer duurzame opwek. Tegenstroom onderscheidt zich ook op andere vlakken van de andere energieleveranciers. Wij hebben geen winstoogmerk. Ons enig doel is om lokaal zoveel mogelijk schone energie op te wekken. Alles wat we leveren is 100% fossiel vrij. En we wekken ook nog zoveel mogelijk lokaal op. Van alle stroom die wij nu leveren, komt 30% van Jos aan de IJweg in Hoofddorp. En we werken nu aan nieuwe lokale opweklocaties. We zijn samen op weg naar 100% lokale opwek!” 

Veel leveranciers blijven slecht scoren

Van de 29onderzochte leveranciers scoren er 13 nog steeds een onvoldoende. Het rapport vergelijkt de leveranciers op de onderdelen investeringen, inkoop en leveringvan stroom. Opvallend is dat veel slecht scorende leveranciers zichzelf in de markt zetten als groene energieleverancier. Daardoor neemt het consumentenvertrouwen in groene energie als product al jaren af. Tegenstroom|ombiedt daarom een stevig tegengeluid. Lokale energie wordt opgewekt in eigen buurt en is daarom volledig transparant; nieuwe energie noemen we dat. 

Lees meer over het onderzoek op de site van de consumentenbond

Wil je ons helpen onze ambitie te realiseren? Stap dan over! Samen op weg naar 100% lokale opwek!

20 november 2018

 

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten