Landelijke Open Energiedag zaterdag 21 september 2024


Op zaterdag 21 september is de landelijke Open Energiedag, waarbij je kan kennismaken met verschillende energie-organisaties in Haarlemmermeer. Ontdek de wereld achter jouw stopcontact en thermostaat!

Energiemarkt op de Rijnlanderweg in Hoofddorp
Van 10.00 tot 13.00 uur is er een energiemarkt in Hoofddorp (C-Bèta, Rijnlanderweg 916) waar je terecht kunt voor informatie over energie besparen, isolatie, subsidies, zelf opwekken, warmtepompen en lokaal eigendom.

Tijdens de Energiedag vieren wij ons 10-jarig bestaan. Bij de oprichting in 2014 was onze slogan ‘dat we af moeten van het gas van Poetin’ - een boodschap die tien jaar later meer dan ooit van belang is. We zijn in april verhuisd, dus je kunt gelijk ook ons nieuwe kantoor bekijken.

De Windcoalitie is aanwezig, je kunt vragen stellen over de plannen voor Windpark Waterwolf in Haarlemmermeer Zuid

Gratis energieadvies
Op de markt is ook het Rijdend Energieloket aanwezig. Laat je informeren over energie besparen en opwekken, subsidies en financieren. Kom meer te weten over duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Of misschien heb je vragen over het stoppen van de salderingsregeling of de stappen die je kunt nemen? In het loket vind je ook verschillende producten om te bekijken, zoals een infraroodpaneel, convector-radiator, warmtepomp buitenunit, zonnepanelen en biobased isolatiematerialen.

Daarnaast is er de Energiebank Haarlemmermeer, die inwoners met een kleine(re) portemonnee helpt bij het besparen van energie. Hier kunnen bewoners terecht voor tips en informatie over het uitvoeren van kleine, betaalbare maatregelen. Of maak een afspraak met een energiecoach. Die komt gratis bij jou thuis langs en helpt met besparen. Ook krijg je dan gratis energiebesparende middelen, zoals radiatorfolie en ledlampen.

Maak ook kennis met energiecoöperatie Meerwind, die al ruim 25 jaar met drie windturbines lokaal stroom produceert en levert aan zo'n 2.400 huishoudens. je kunt ook op bezoek bij hun windmolen De Pionier, check hier tijd en adres, zoek de locatie Leimuiden.

Neem een kijkje bij de energiecoöperatie Zon op Haarlemmermeer. Dit lokale initiatief biedt inwoners van Haarlemmermeer de mogelijkheid om eigen zonnestroom op te wekken via zonnepanelen in het dorp en omgeving. Voor iedereen die zonnestroom wil, maar zelf niet over een geschikt dak beschikt!

Locatie: C-Beta. Het officiële adres is Dreamstreet 12. Met de fiets kan je ook Rijnlanderweg 916 aanhouden.

Kijk hier voor meer informatie over de Open Energiedag 2024 en andere locaties in (de omgeving van) Haarlemmermeer.
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.



van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten