Projecten Tegenstroom

Ons doel is om alle energie die we in Haarlemmermeer nodig hebben in Haarlemmermeer op te wekken. Om dit te realiseren doen we verschillende projecten voor opwekking en opslag van schone energie in de polder.

Onze projecten doen we altijd samen. Met de woningbouwcorporatie, met een bedrijf of organisatie, met scholen, met jou? Heb je een idee? Samen een dak vullen met zonnepanelen? Samen met de buren je huis energie neutraal maken? Laat het ons weten, misschien kunnen we je helpen met het realiseren van jouw project. Hoe meer klanten, hoe meer projecten we kunnen realiseren. Stap je ook over!

Wat doen we en wat hebben we gedaan?

Zonnepanelen voor huurders van Ymere: we hebben bijna 9.000 zonnepanelen gelegd op 1100 woningen van huurders van Ymere. De huurders besparen op hun energienota en wekken samen 2 miljoen kWh schone  stroom op, elk jaar weer!

Schooldakrevolutie: Vijf scholen in Hoofddorp en omgeving worden groene stroomfabriekjes die zonnestroom gaan leveren aan alle 38 scholen in en om Hoofddorp. Dit project is gestart op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober 2016. Jammer genoeg liggen de panelen nog niet op de scholen. Er waren wat juridische obstakels. Het ziet ernaar uit dat die worden overwonnen en we binnenkort aan de slag kunnen!

Energieopslag in een buurtbatterij en thuisbatterijen: Om onafhankelijkheid handen en voeten te geven, doen we 2 pilot projecten met energieopslag: in een buurtbatterij en in thuisbatterijen. Heb je zonnepanelen? Dan kan je aan het project met de thuisbatterij nog meedoen, meer informatie en inschrijven kan hier.

Collectieve warmte van de zon: we werken aan een project waarmee we woningen kunnen voorzien van schone warmte van de zon. Dit project is nog in de ontwikkelfase.

Meermaker
Tegenstroom heeft een zuster-bv: Meermaker. Een investeringsfonds dat helpt met de realisatie van innovatieve duurzame projecten die zichzelf terugverdienen. Meermaker is net als Tegenstroom een sociale onderneming zonder winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer. Diverse projecten die door Meermaker worden gefinancierd, dragen ook bij aan energie-opwek, opslag en/of besparing in Haarlemmermeer. Nieuwsgierig naar de Meermaker projecten? Bezoek de website

 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in HLMR.

Lees hier

over al onze projecten