Stroom van zonneweide langs de A4

Stan Verheijen van Solar Green Point heeft een zonneweide langs de A4 bij Rijsenhout gerealiseerd. De eerste stroom werd geleverd in het voorjaar van 2020. In totaal wordt ongeveer 700.000 kWh elektriciteit opgewekt, genoeg voor zo'n 250 huishoudens.

Dit veld is extra interessant, omdat een deel van de stroom wordt opgeslagen in een batterij en geleverd aan de nabijgelegen bloemenkwekerij. Die stroom wordt geleverd in gelijkspanning, dat is efficiënter dan het gebruikelijke wisselspanning en kan helpen bij de ontlasting van ons elektriciteitsnet. Meer weten? Kijk op de website van Meermaker, een bv gelieerd aan  Tegenstroom.

Stan heeft de nodige ervaring op dit vlak: “Ik heb al heel wat projecten met zonnepanelen op land en op daken gerealiseerd. Dit project heeft wat praktische hobbels gekend. Van gedoe met vergunning tot aan een bommenonderzoek uit de 2e wereldoorlog. Maar uiteindelijk is het gelukt. Een mooi veld, vlak langs de snelweg, waar verder niets gebouwd mag worden. Het zou mooi zijn als we meer van dit soort braak liggende stukken grond kunnen benutten voor de opwek van schone energie. We hebben een grote opgave in Haarlemmermeer. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.”


Zonnepanelen langs de A4 van Stan
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten