Slim energiegebruik en -opslag in thuisbatterijen

In Haarlemmermeer starten we met een demonstratieproject voor slim energiegebruik en opslag van zonne-energie in thuisbatterijen. Het doel is om te onderzoeken hoe bewoners energie kunnen besparen door gebruik te maken van een energie management systeem en door slim gebruik te maken van de zelf opgewekte zonnestroom. Het systeem heet ‘Lyv Smart Home +’ en we slaan de zonne-energie op in thuisbatterijen. In Rijsenhout doen we ook een project, maar dan met decentrale opslag van zonnestroom in een buurtbatterij.

Zou je het leuk vinden om mee te doen? Lees dan eerst deze informatie en meld je daarna aan bij Pia. Haar contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Het energiemanagement systeem
‘Lyv Smart Home +’ is een ‘smart home systeem’ (energiemanager) dat je helpt om bewuster om te gaan met je energie, doordat je inzicht krijgt in je eigen opwek en verbruik. Lyv Smart Home + is ontwikkeld door het bedrijf Lyv Smart Living .

Het systeem bestaat in de basis uit drie producten, de ‘Lyv Connect’ , ‘Lyv Dash’, en een module voor aan de Cv-ketel. De ‘Connect’ is een kastje dat in je meterkast hangt en communiceert met alle smart home apparaten bij je thuis. Via de ‘Lyv Dash’, een scherm (‘dashboard’), kun je onder meer de thermostaat bedienen en inzicht verkrijgen in jouw energie- en waterverbruik.

Het Lyv Smart Home systeem +-systeem onderscheidt zich van apparaten als de ‘Toon' van Eneco omdat het systeem onafhankelijk van een energieleverancier werkt (je bepaalt zelf wat er met je data gebeurt en je kunt bij je eigen energieleverancier blijven). Daarnaast is het geavanceerder. Het Lyv-systeem geeft namelijk ook inzicht in je gasverbruik én kan op termijn vele apparaten in huis aan elkaar koppelen. Ze gaan dan automatisch slim energie gebruiken als er veel aanbod is. Dat is goed omdat we daarmee het energienet ontlasten en je kunt er kosten mee besparen.

Opslag van energie in een thuisbatterij
Om lokale opwekking goed te regelen, gaan we zonne-energie opslaan in thuisbatterijen. Mensen met zonnepanelen (of mensen die overwegen ze binnenkort aan te schaffen) kunnen ook meedoen aan de proef met energieopslag in een thuisbatterij. In de thuisbatterij kan zelf opgewekte energie opslagen worden wanneer je die niet direct gebruikt. Op het moment dat je dat wenst kun je de elektriciteit gebruiken. Hierdoor maak je maximaal gebruik van je eigen opgewekte energie. Meer informatie over de thuisbatterijen volgt later. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Tegenstroom

Aan het project zitten twee voorwaarden:

  • Voor deelname aan de energiemanager en/of de thuisbatterij is een slimme meter noodzakelijk.
  • Daarnaast wordt een eigen bijdrage aan het project gevraagd van 145 euro, (aanschaf energiemanager). Dit is maar een fractie van de werkelijke kosten. Na afloop van het project mag je uiteraard de energiemanager houden voor verder gebruik.

Interesse? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie over de energiemanager op de website van Lyv 

Klik hier voor vraag&antwoord over de energiemanager en de slimme meter. Meer informatie over de thuisbatterijen volgt later. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Tegenstroom. In Rijsenhout doen we ook een project met decentrale opslag van zonnestroom in een buurtbatterij.

 


Je regelt het eenvoudig en snel met onze gratis overstapservice!
Lees meer

Vragen? Stuur een mail
of bel 023 20 40 400van de ontwikkelingen van Tegenstroom.
Lees onze nieuwsbrief.

 

Schrijf in

Tegenstroom plaatst zonnepanelen op huurwoningen van Ymere tegen een vaste lage vergoeding per maand!