Vacature junior medewerker

Wil jij jouw carrière starten in de duurzame sector en heb je een sterke motivatie om anderen te helpen bij de energietransitie? Bij Tegenstroom krijg je de kans om maatschappelijke organisaties en bewoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun energievoorziening.
Wij zoeken een enthousiaste:
junior medewerker energietransitie

Sinds onze oprichting in 2014 zet Tegenstroom zich in voor betaalbare en duurzame energie-oplossingen. Tegenstroom, 100% eigendom van de gemeente Haarlemmermeer, streeft naar schone, lokale en betaalbare energie. We leveren in Haarlemmermeer opgewekte zonnestroom aan bewoners en bedrijven en zijn een uitvoeringsorganisatie; we ondersteunen de gemeente met het versnellen van de energietransitie. Bij ons krijg je de kans om in een klein ervaren team veel te leren en bij te dragen aan een duurzame toekomst; met jou erbij, zijn we met vier personen.

Wat ga je doen
Je ondersteunt bewoners die aan de slag willen met energietransitie in hun eigen buurt. Je zoekt, motiveert en activeert deze bewoners en begeleidt hen vervolgens bij hun duurzame initiatieven. Dit omvat praktische hulp, zoals het organiseren van activiteiten en het bedenken van strategieën om de rest van de buurt te betrekken. Sterke communicatieve vaardigheden en een proactieve houding zijn hierbij essentieel.
Daarnaast benader je maatschappelijke organisaties, zoals sportverenigingen, en werk je samen met hen plannen uit voor verduurzamen. Je zorgt voor een vlotte communicatie en coördinatie, van de eerste benadering tot de daadwerkelijke installatie van bijvoorbeeld de zonnepanelen. Hiervoor zijn goede organisatorische vaardigheden en een probleemoplossend vermogen van belang.

Wie we zoeken
  • Je bent sociaal betrokken, goed met mensen, kunt zelfstandig werken en bent niet bang om vragen te stellen en hulp in te roepen;
  • Je houdt van organiseren en het praktisch uitwerken van ideeën;
  • Je bent flexibel, soms zal je ook in de avond of in het weekend werken;
  • Bij voorkeur heb je kort geleden een duurzame opleiding afgerond;
  • Je hebt zin om je schouders te zetten onder het versnellen van de lokale energietransitie!
Wat bieden we
  • Salarisindicatie € 2.500 bruto per maand op basis van een 36 urige werkweek, met een dertiende maand en vakantiegeld
  • Pensioenvoorziening via Zwitserleven;
  • In overleg een werkweek van 32 tot 36 uur;
  • Arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op verlenging;
  • Opleiding en trainingsmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld de projectleider-training volgen voor coöperatieve zonnepanelen op grote daken.
Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk op 21 juli naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De gewenste startdatum is september. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Pia van Hijfte op 023 2040400 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!
 
Doe nu direct wat je misschien al een hele tijd van plan was.
Overstappen

Gratis, eenvoudig en snel. Echt maar een paar muisklikken.
Je bent er bijna.van de ontwikkelingen en projecten.
Lees onze nieuwsbrief.

Schrijf in


Ons doel is zoveel mogelijk schone energie realiseren in Haarlemmermeer.

Lees hier

over al onze projecten